Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis. Manda: „ANI a reacţionat după sesizarea SRI”
Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis. Manda: „ANI a reacţionat după sesizarea SRI”

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis. Manda: „ANI a reacţionat după sesizarea SRI”

Chiar dacă avea pe masă dosarul privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis încă din 2010, Agenţia Naţională de Integritate a dat verdictul abia după ce SRI a trimis o notă în acest sens, spune Claudiu Manda.

Concluzia social-democratului vine după ce a cerut clarificări de la serviciu pe acest subiect. Este vorba despre perioada în care Klaus Iohannis era şi primar al Sibiului şi reprezentant într-o adunare generală.

„Întrebarea noastră a fost când a aflat SRI de posibila incompatibilitate a domnului Iohannis şi răspunsul a fost că lucrul acesta l-a aflat în luna ianuarie 2013, în condiţiile în care pe 20 februarie, 2013, în ziua în care intrase în PNL, deja plecase de la SRI către ANI acea notă. 

Încă avem nelămuriri pentru că a fost anexată şi o adresă – comunicatul public al ANI de la vremea respectivă -, care spunea că prima corespondenţă pe care a avut-o cu domnul Iohannis a fost în anul 2010, pe această posibilă incompatibilitate, după care în martie, 2013, adică imediat după ce a primit nota de la SRI, au fost trei astfel de corespondenţe sau patru cu domnul Klaus Iohannis şi decizia, foarte repede, în aprilie, 2013. Deja ANI emisese decizie de incompatibilitate”, a spus Manda, citat de Digi24. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.