Evenimentul Zilei > Justitie > ACUZAȚII GRELE, DOSAR CLASAT! Președintele CJ Ilfov, liberalul Marian Petrache, scapă de dosarul de la DNA. Procurorii nu au DESCOPERIT NICIO PROBĂ!
ACUZAȚII GRELE, DOSAR CLASAT! Președintele CJ Ilfov, liberalul Marian Petrache, scapă de dosarul de la DNA. Procurorii nu au DESCOPERIT NICIO PROBĂ!

ACUZAȚII GRELE, DOSAR CLASAT! Președintele CJ Ilfov, liberalul Marian Petrache, scapă de dosarul de la DNA. Procurorii nu au DESCOPERIT NICIO PROBĂ!

Clasare după clasare și încă o lovitură încasată de procurorii anticorupție! Mai exact, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a scăpat de dosarul deschis de DNA doar în baza unui denunț formulat de fostul primar din Jilava, Adrian Mladin.

Potrivit unui răspuns al DNA pentru Sursa Zilei, procurorii au clasat dosarul la data de 9 ianuarie, după aproape un an de la demararea anchetei.

„La data de 09 ianuarie 2018, în dosarul la care faceți referire, procurorii din cadrul DNA au dispus soluția clasării față de persoana menționată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și șantaj întrucât faptele nu există, deoarece, în cauză, nu au fost descoperite probe care să stabilească o legătură între foloasele primite de inculpat și anumite acțiuni sau inacțiuni ale acestuia, din perspectiva calității sale de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care să-i producă anumite beneficii martorului”, se arată în răspunsul DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus, în februarie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mită şi şantaj.  Potrivit unui comunicat al DNA de la acea vreme, Petrache era la data faptelor, în anul 2008, secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice.