Editura Evenimentul si Capital

DNA ÎNCASEAZĂ o nouă CLASARE! Marian Petrache scapă de ACUZAȚII! După ce l-au inculpat, procurorii au descoperit că NU EXISTĂ PROBE!

Autor: | | 3 Comentarii | 2404 Vizualizari

Încă o clasare marca DNA! Mai exact, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a scăpat de dosarul deschis de DNA doar în baza unui denunț formulat de fostul primar din Jilava, Adrian Mladin. Motivul?- După ce l-au inculpat pe Marian Petrache, procurorii DNA s-au trezit că nu există probe.

Potrivit unui răspuns al DNA pentru Sursa Zilei, procurorii au clasat dosarul la data de 9 ianuarie, după aproape un an de la demararea anchetei.

„La data de 09 ianuarie 2018, în dosarul la care faceți referire, procurorii din cadrul DNA au dispus soluția clasării față de persoana menționată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și șantaj întrucât faptele nu există, deoarece, în cauză, nu au fost descoperite probe care să stabilească o legătură între foloasele primite de inculpat și anumite acțiuni sau inacțiuni ale acestuia, din perspectiva calității sale de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care să-i producă anumite beneficii martorului”, se arată în răspunsul DNA.

Marian Petrache, acuzat pentru luare de mită și șantaj

Procurorii anticorupţie au dispus, în februarie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mită şi şantaj. Potrivit unui comunicat al DNA de la acea vreme, Petrache era la data faptelor, în anul 2008, secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice.

Ce spunea DNA anul trecut

În ordonanța procurorilor se arăta că, în cauză, există date și probe din care ”rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt”: ”În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calitățile menționate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale, a primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei). De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi. Foloasele necuvenite au fost obținute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar. Anterior, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului”,se arată în comunicatul DNA din fata de 17 februarie 2017.

Reacția lui Petrache după clasarea dosarului

„Vestea am primit-o cu bucurie, dar nu vreau să comentez prea mult despre ea, pentru că n-aș vrea să fie interpretată în niciun fel situația mea. Cred că în România a fost și încă este corupție, și că lupta împotriva corupției trebuie să continue, cum cred în același timp că nu trebuie să fie făcute abuzuri asupra niciunui om – că e el politic sau mai puțin politic. Și ăsta e motivul pentru care nu vreau să dezvolt: nu vreau să se interpreteze. Eu fiind om politic și întâmplându-se ce mi s-a întâmplat, nu vreau să se tragă concluzia că lupta împotriva corupției nu este necesară. Mă doare că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Asta înseamnă că e nevoie și de o lege a răspunderii magistraților, dar nu înseamnă că procurorii nu trebuie ajutați în lupta împotriva corupției”, a declarat Petrache pentru PSnews.ro

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI