Directorul societăţii de termoficare din Mangalia, reținut pentru luare de mită. A fost prins în flagrant

Directorul societăţii de termoficare din Mangalia, reținut pentru luare de mită. A fost prins în flagrant Percheziții. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mangalia. Doru Colgiu, directorul societăţii de termoficare ce aparţine Consiliului Local Mangalia - Goldterm SA, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă.Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Constanţa a anunţat că acesta este acuzat pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Ar fi vorba despre un flagrant.

Doru Colgiu, acuzat de trafic de influență

Doru Colgiu ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia şi Poliţiei Locale Mangalia şi că-i va determina pe aceştia să permită ca societatea omului de afaceri să funcționeze fără autorizație.

Doru Colgiu

Doru Colgiu. Sursa foto Facebook

Pe 09 iulie 2024, directorul societății de termoficare ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinşi iniţial, au spus procurorii. Pe 10 iulie, Colgiu va fi prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„La data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-au făcut mai multe percheziții

Directorului societății de termoficare i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. S-au făcut mai multe percheziții și au fost ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari, a mai spus DNA.

DNA

DNA. Sursa foto: Facebook

Conform legislației penale în vigoare în România, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Doru Colgiu, apropiatul primarului din Mangalia

Audierile ar continua și la Poliția Mangalia, cu directorii din primărie: directoarea Direcției de Turism, Ana Maria Gheorghe și city-managerul de la Mangalia, George Călin. Colgiu ar fi fost un apropiat al primarului din Mangalia, Cristian Radu, dar acesta nu a dorit să ofere declarații, potrivit ZiarulConstanța.

Revista presei