Evenimentul Zilei > Social > „Dorel” lovește din nou! Haos pe strada Dragoș Vodă. „De trei săptămâni, ne tremură mobila în casă!”
„Dorel” lovește din nou! Haos pe strada Dragoș Vodă. „De trei săptămâni, ne tremură mobila în casă!”

„Dorel” lovește din nou! Haos pe strada Dragoș Vodă. „De trei săptămâni, ne tremură mobila în casă!”

Exasperat de lucrările de schimbare a conductelor de gaze de pe micuța și cocheta stradă din sectorul 2, un locatar ne-a cerut sprijinul. Ne-am deplasat la fața locului și am dat cu ochii de un adevărat șantier. Un tablou dezolant

Strada Dragoș Vodă se află sub asediu de mai bine de trei săptămâni. „Cu două săptămâni în urmă, însă, s-a instalat o baracă, așa zisa organizare de șantier. În primă fază nu am știut ce ni se pregătește! După care au început să sape”, ne-a mărturisit Givan Ferhat, care locuiește la etajul 3, dintrun bloc vechi, la numărul 38.

Poluare peste limitele suportabilului

Peisajul este de-a dreptul deprimant. Tot felul de pasaje improvizate pentru cei ce vor să se strecoare spre case, munți de nisip, buldozere, picamere, utilaje de săpare cu cuvă etc. Zgomot. Gălăgia mașinăriilor este spartă de glasurile muncitorilor care, chiar dacă se află în apropiere unul de altul, urlă de parcă vin turcii. În plus, praf, care dus de vântul nervos, îți întunecă privirea și-ți opturează căile respiratorii. Nicio protecție! Se lucrează la liber, de parcă locatarii ar fi încălcat vreo lege și acum își merită pe deplin pedeapsa.

FOTO: Blocul de la nr. 38 care, datând din 1942, poate fi afectat și de lucrările ce se execută fără nicio protecție

Zăngănit de farfurii și pahare

După o gură zdravănă din praful ridicat până la cer, reluăm conversația cu interlocutorul nostru: „Vedeți, ăsta-i iadul în care suntem nevoiți să trăim. Treaba asta s-a făcut fără cap, acum, în prag de iarnă și după toate informațiile mele, va dura mult și bine. Nimeni nu a avut măcar bunul simț să ne anunțe. De pe la ora 8 încep să lucreze, iar mie să-mi tremure mobila prin casă. Blocul este din 1942, adică nu a apucat cutremurul din ,40, dar, totuși, nu ne bazăm prea mult pe asta. Am început să ne facem griji să nu fie afectată structura de rezidență. Clădirea se zguduie din țățâni, paharele și farfuriile încep să se lovească între ele, totul întră în trepidație”, ni se plânge Givan Ferhat.

FOTO: Givan Ferhat

Fără cablu telefonic

Înțelegem că programul de lucru durează până la ora 16, dar, pentru cetățeni, mai ales dacă sunt pensionari, situația a devenit insuportabilă. Iar praful din stradă s-a instalat relaxat și în casă, chiar dacă nimeni nu se mai încumetă să aerisească. Să deschidă ferestrele în timpul zilei, că noaptea este prea frig. „Las’ că nimeni nu mai poate parca nicio mașină. În afară de asta, de o săptămână mi-au rupt și cablu telefonic, așa că nu mai am telefon fix, chiar dacă îl plătesc. Noroc că îl am pe cel mobil, să pot comunica”, conchide cetățeanul.

Nedumeriri la primărie

Contact de EVZ, viceprimarul sectorului 2, Cristian Popescu, ne-a declarat: „Începând cu 2016, primăria nu a eliberat nicio autorizație pe zona respectivă. S-ar putea să fie ceva mai vechi, o să mă interesez mâine, să vedem exact care este situația!”.