Fostul președinte american a vorbit despre cum au fost fraudate alegerile și despre rețeaua Twitter.

Partea bună a fost că reporterul era chiar nora lui, Lara Trump, soția lui Eric Trump, cel mai bic dintre băieții lui Trump.

Acest lucru l-a făcut pe fostul președinte să se simtă în largul său.

Printre declarațiile făcute în cadrul interviului, afaceristul nu a exclus candidatura din anul 2024.

„Bună seara. Sunt Lara Trump. (…) Sunt onorată să-l prezint pe al 45-lea președinte al Statelor Unite, socrul meu, președintele Donald Trump”. Aceasta a fost introducerea pe care Lara Trump, nora lui Donald Trump, a făcut-o interviului postat pe platforma video Rumble.

Primele declarații publice ale lui Donald Trump, după o pauză de două luni, au fost practic o continuare a ultimelor declarații pe care le-a făcut înainte de a părăsi Casa Albă: că a câștigat alegerile în statul Pennsylvania, că alegerile au fost fraudate, că alegerile au fost „o rușine, avem un sistem de vot la nivelul țărilor din lumea a treia”.

Trump a amintit și de episodul în care actualul președinte Joe Biden s-a împiedicat pe scările avionului și l-a comparat cu un moment asemănător pe care l-a trăit el. Fostul președinte s-a plâns că a apărut săptămâni la rând la posturile de știri după ce și-a târșâit picioarele pe o platformă alunecoasă, de teamă să nu cadă, în vreme ce căzătura lui Joe Biden nu a fost difuzată de televiziuni.

„Iar tipul ăsta (Joe Biden – n.r.) cade de trei ori, ultima oară nici nu se mai poate ridica, nu știa nici unde naiba se află și n-a apărut nici măcar la știrile de seară”, a rezumat Donald Trump incidentul. El a acuzat media că îi tratează diferit, dar a avut și un cuvânt bun despre Joe Biden: „Sper că e bine, sper că e într-o formă bună”.

Discuția a rămas în zona media, pe care Donald Trump o consideră coruptă. El a dat de înțeles că de acum înainte va comunica prin intermediul comunicatelor de presă, pe care le poate prelua oricine, și nu prin rețelele sociale, care îi pot cenzura mesajul. De altfel, el a remarcat că Twitter, care i-a blocat definitiv contul după atacul din ianuarie asupra Capitoliului, este „plictisitor”.

“Avem o presă coruptă”

Donald Trump: – Twitter este foarte plictisitor.

Lara Trump: – Pentru că nu mai ești tu acolo.

Donald Trump: – Foarte mulți oameni părăsesc Twitter. Cred că este loc pentru ceva nou și o să aduc foarte mulți oameni cu mine. O să dau un comunicat de presă și o să-l primească toată lumea.

Lara Trump: – Poate nici nu avem nevoie de social media.

Donald Trump: – Da, cred că nu avem nevoie, social media este foarte coruptă și oamenii devin la fel, corupți. Nu avem o presă liberă. Avem o presă coruptă.

“China este foarte fericită acum”

Donald Trump a mai spus că poziția Statelor Unite în lume s-a diminuat mult de când nu mai este el președinte.

„Cred că China este foarte fericită acum, cred că Rusia și alte țări sunt foarte fericite, se uită la ce se întâmplă acum și nu le vine să creadă”, a afirmat fostul președinte.

Discuția s-a îndreptat apoi spre viitorul politic al lui Donald Trump, pentru, spune nora lui, foarte multă a întrebat-o.

Lara Trump: – Vom putea participa vreodată din nou la un miting Trump?

Donald Trump: – O, da, sigur. De fapt, cred că o să organizăm în curând un miting, să le spunem oamenilor că există speranță în viitor.

După o nouă paranteză în care Donald Trump a spus că nu a pierdut alegerile în statul Pennsylvania, nora sa l-a întrebat dacă va candida din nou la președinția Statelor Unite al Americii.

Lara Trump: – Putem să sperăm că-l vom vedea pe Donald Trump candidând din nou în 2024?

Donald Trump: – Puteți spera, da. Ne iubim țara. Toți datorăm ceva țării, iar acum trebuie să o ajutăm.