Trump a făcut declarația după aparentul eșec al apelului la o revoltă militară lansat de liderul opoziției, Juan Guaido, sprijinit de Statele Unite, informează Europa Liberă

 „Oamenii suferă de foame … iar aceasta a fost odinioară una din cele mai bogate țări ale lumii”, a spus Trump în timpul unei ceremonii religioase la Casa Albă.

Ceva mai devreme, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a respins afirmațiile unor oficiali americani despre faptul că Rusia l-ar fi convins pe președintele contestat al Venezuelei, Nicolas Maduro, să rămână la Caracas și să nu fugă din țară cum intenționa.

Rusia și Statele Unite au poziții ireconciliabile în privința Venezuelei, dar au convenit să continue să vorbească, este citat Lavrov de agenția rusă de știri, RIA Novosti.

Joi, Nicolas Maduro a cerut forțelor armate venezueliene să se opună „tuturor puciștilor” după o tentativă aparent eșuată de revoltă militară.

În îndelungata criză din țara latino-americană, liderul opoziției de centru dreapta este sprijinit de Statele Unite, care l-au recunoscut drept președinte interimar, împreună cu alte 50 de țări, inclusiv din regiune, în vreme ce socialistul Maduro este susținut de Rusia, care a investit masiv în sectorul petrolier din Venezuela.