Au discutat situația din regiune și rolul NATO

Președintele a cerut secretarului general ca NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu. Au fost de acord că NATO poate contribui mai mult la stabilitatea regională și la lupta împotriva terorismului internațional. De asemenea, au fost de acord să rămână în contact strâns pe această temă.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și președintele SUA, Donald Trump, au ajuns la un acord că aliații ar putea „contribui mai mult”

NATO joacă un rol cheie în lupta împotriva terorismului internațional, inclusiv prin misiuni de instruire în Irak și Afganistan și ca membru al Coaliției Globale pentru înfrângerea ISIS, arată Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat de presă publicat pe  site-ul oficial.

„Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a discutat telefonic, miercuri, cu preşedintele SUA, Donald Trump, pe tema evoluţiilor din Orientul Mijlociu. Au discutat despre situaţia din regiune şi despre rolul NATO”, arată Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat de presă.

„Preşedintele SUA i-a cerut secretarului general ca NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu. Au convenit că NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională şi la combaterea terorismului. De asemenea, au stabilit să menţină contactele strânse pe această temă”, precizează NATO.

 

Te-ar putea interesa și: