America împreună: ne vom reîntoarce la muncă”, este mesajul lui Trump. Locul ales de echipa sa este unul încărcat de simboluri: enormul edificiu găzduieşte o impunătoare statuie a lui Abraham Lincoln, al 16-lea preşedinte al Statelor Unite, asasinat pe 5 aprilie 1865.

„Democraţii, ca de obicei, sunt în căutarea unei lupte. Nu fac nimic constructiv, nici măcar în vreme de criză”, a tunat preşedintele, aflat sub focul criticilor din cauza scăderii popularităţii sale de la începutul acestei inegalabile crize sanitare.

Mari rivali politici, preşedinta Camerei, democrata Nancy Pelosi şi liderul majorităţii din Senat, republicanul Mitch McConnell au renunţat la o declaraţie comună privind trimiterea de resurse „spitalelor din prima linie”, tocmai din pricina acestei rivalităţi fără sfârşit.

Trump, un mare preşedinte!

Neinteresat de istorie, Donald Trump menţionează rar pe aceia care l-au precedat la Casa Albă. Abraham Lincoln însă, este o excepţie. Aflat în permanentă campanie de când a ajuns la putere, Trump n-a încetat să-şi laude propriile calităţi şi că va deveni din ce în ce mai bun.

„Glumesc deseori că pot fi mai prezidenţiabil decât oricare alt preşedinte al acestei ţări, cu excepţia lui Abraham Lincoln. Nimeni nu-l va putea depăşi pe Abraham Lincoln. A fost un mare preşedinte. Cea mai mare parte dintre oameni nici nu ştiu că acesta era republican. Ar trebui să insistăm un pic mai mult pe tema asta!”.

De menţionat că Trump este considerat de republicani cel mai cinstit şi mai mare preşedinte al Americii. În timpul întâlnirii de campanie, când a subliniat că îl iubește pe „Onest Abe”, porecla dată acestui președinte emblematic, cineva din mulțime striga „Onest Donald”.

Potrivit lepoint, ca să nu rateze ocazia, magnatul imobiliar a repetat imediat formula, savurând-o: „Onest Donald, mulțumesc!”.