Donald Trump respinge acuzaţiile de abuz sexual ale scriitoarei Jean Carroll

Donald Trump respinge acuzaţiile de abuz sexual ale scriitoarei Jean Carroll Donald Trump. Sursa foto: dreamstime.com

Fostul preşedinte american a dat declarţii în instanţă în procesul intentat de scriitoarea Jean Carroll. Donald Trump a respins acuzaţiile de abuz sexual. Procesul de defăimare se apropie de final.

Donald Trump a fost audiat în procesul de defăimare intentat de scriitoarea E. Jean Carroll. Mărturia s-a încheiat aproape imediat după ce a început.

Fostul preşedinte american şi-a menţinut declaraţia anterioară potrivit căreia afirmaţia lui Carroll că a violat-o nu este adevărată, scrie Reuters.

Audierea lui Donald Trump în instanţă

„Sută la sută da", i-a răspuns Trump avocatei sale, Alina Habba, la tribunalul federal din Manhattan, când a fost întrebat dacă declaraţiile sale din octombrie 2022, dintr-o depoziţie în cazul Carroll, au fost corecte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocaţii lui Carroll au difuzat fragmente video din depoziţie. Trump a numit-o pe fosta editorialistă a revistei Elle „bolnavă mintal" şi „nebună"a ameninţat că o va da în judecată.

„Este o acuzaţie falsă, nu s-a întâmplat niciodată. Nu s-ar întâmpla niciodată", a declarat Trump în instanţă.

Donald Trump 2024 Iowa

Sursa foto: arhiva EvZ

Scriitoarea cere milioane de la fostul preşedinte

Jean Carroll, în vârstă de 80 de ani, cere cel puţin 10 milioane de dolari pentru că Trump a negat în iunie 2019 că ar fi violat-o la mijlocul anilor 1990. Pretinsul viol ar fi avut loc într-un vestiar al magazinului Bergdorf Goodman din Manhattan.

În mai anul trecut, un alt juriu i-a ordonat lui Trump să îi plătească lui Carroll 5 milioane de dolari după ce acesta a infirmat plângerea de viol din octombrie 2022.

Judecătorul, pornit împotriva lui Donald Trump

Trump, în vârstă de 77 de ani, a petrecut doar patru minute în boxa martorilor, după ce judecătorul districtual Lewis Kaplan, care a condus ambele procese, a declarat că nu va permite „reveniri din partea justiţiabililor dezamăgiţi" şi că îl va lăsa pe Trump să revină asupra concluziilor primului juriu.

Acel juriu a decis că Trump a defăimat-o pe Carroll şi a abuzat-o sexual introducându-i degetele în vagin. Iar judecătorul a spus că aceste concluzii sunt determinante în cel de-al doilea proces.

Kaplan a eliminat din dosar o mare parte din ceea ce a spus Trump în boxa martorilor. Ceea ce înseamnă că juriul format din şapte bărbaţi şi două femei nu poate lua în considerare acest lucru în timpul deliberărilor.

Trump a declarat "da, am făcut-o" atunci când avocatul său Habba l-a întrebat dacă a negat public plângerea de viol a lui Carroll pentru a se apăra. Şi "nu" atunci când Habba l-a întrebat dacă a intenţionat să-i facă rău lui Carroll.

Jean Carroll.

Sursa foto: Al Jazeera

„Am vrut să mă apăr pe mine, familia mea şi, sincer, preşedinţia", a spus el. Dar Kaplan le-a cerut membrilor juriului să nu ţină cont de acest comentariu.

Judecătorul, care este cunoscut pentru faptul că menţine un control strict în sala sa de judecată, a limitat mărturia lui Trump,

El l-a auzit pe acesta discutând despre Carroll, în afara prezenţei juraţilor.

Kaplan l-a întrerupt. „Îmi pare rău, domnule Trump, întrerupeţi aceste proceduri vorbind tare", a spus judecătorul.