Tonul ridicat şi ivectivele se amestecă în duelul dintre LeBron şi Trump. Baschetbalistul NBA acuzase la CNN pe preşedinte, al cărui feroce adversar politic este, că ''vrea să împartă ţara'' şi că este adeptul rasismului în sport.

De mai mult de un an, Donald Trump critică jucătorii de fotbal american, în principal pe cei negri că îngenunchează în timpul intonării imnului naţional pentru a denunţa şi protesta faţă de violenţele poliţiei.

Preşedintele american a folosit felul său preferat de a răspunde, pe Twitter, nu cu argumente fondate, ci un atac personal către jucători, mai ales cei de la Lakers: ''LeBron a fost intervievat de către omul cel mai stupid din televiziune (prezentatorul CNN, Don Lemon). El a reuşit să-l prezinte pe LeBron ca pe cineva inteligent, ceea ce e greu de realizat''.

Susţinut de Michael Jordan

Tweetul prezidenţial se termină cu ''pe Mike îl iubesc'', marcând preferinţa sa pentru legenda baschetului american. Michael Jordan şi LeBron James rivalizează pe plan sportiv. Dar asta nu l-a împiedicat pe Jordan să declare, citat de NBC că: ''Îl susţin pe LeBron. El duce o muncă incredibilă pentru comunitatea sa''.

''The King'' a inaugurat o şcoală pentru copiii defavorizaţi, finanţaţi de fundaţia sa, în oraşul natal Akron (Ohio). După tweetul lui Donald Trump, LeBron James a primit susţinerea a numeroase personalităţi din lumea sportului sau politică, inclusiv bătrânul fotograf oficial al lui Barack Obama, Pete Souza, notează Le Monde.