Evenimentul Zilei > Politica > Fiica lui DONALD TRUMP are propriul birou la CASA ALBĂ
Fiica lui DONALD TRUMP are propriul birou la CASA ALBĂ

Fiica lui DONALD TRUMP are propriul birou la CASA ALBĂ

Deşi nu lucrează pentru guvernul american, Ivanka Trump, fiica preşedintelui Donald Trump, are un birou la Casa Albă, unde îsi petrece majoritatea timpului.

Ivanka Trump a fost văzută de nenumărate ori în celebra “West Wing” (Aripa de Vest), un epicentru al puterii americane. Aceste apariţii au început după 20 ianuarie, dată la care Donald Trump şi-a depus jurământul.

Fiica preşedintelui a participat vineri la o masă alături de tatăl sau şi cancelarul german Angela Merkel. Avocata sa, Jamie Gorelick, susţine că Ivanka Trump va avea acces la informaţii secrete, dar în acelaşi timp va urma şi regulile care se aplică tuturor consilierilor de la Casa Albă.

Deşi avocata a spus că cel mai bine ar fi fost ca Ivanka să respecte aceste reguli din propria inţiativă chiar dacă nu este o angajată a guvernului, aceasta susţine că până acum nu a mai existat un precedent în care fiica preşedintelui să aibă un rol activ în administraţie.

Soţul Ivankăi Trump, Jared Kushner, un dezvoltator imobiliar, a depus jurmant la preluarea funcţiei de consilier al lui Donald Trump.

Acest cuplu joacă un rol foarte influent, dar, deocamdată există doar semne de întrebare legate de posibilele confilcte de interese care ar putea exista din cauza delimitărilor neclare între afacerile familiei şi funcţiile politice.