„Dacă nu obţineţi acordul pe care îl vreţi, în locul vostru eu aş părăsi masa negocierilor”, a spus Trump, potrivit agerpres.ro

„Dacă eram în locul lor, eu nu aş plăti 50 miliarde de dolari", a adăugat Trump referindu-se la reglementarea angajamentelor asumate de Marea Britanie în cadrul bugetului plurianual european în curs (2014-2020), care acoperă şi perioada de tranziţie prevăzută de acordul de separare încheiat în noiembrie între Londra şi Bruxelles, potrivit agerpres.ro

Guvernul britanic a propus o sumă cuprinsă între 40 şi 45 de miliarde de euro, cifre neconfirmate din partea UE.

De asemenea, Trump a considerat că neimplicarea în negocierile cu Bruxellesul a liderului Partidului Brexit, Nigel Farage este o eroare.

„Îmi place mult Nigel. Are mult de oferit", a spus Trump

„Avem potenţialul de a fi un partener comercial incredibil pentru Marea Britanie. Se face puţin în raport cu ceea ce s-ar putea face cu Regatul Unit… Cred că mult mai mult decât cu Uniunea Europeană", a afirmat Donald Trump.

Guvernul conservator al Theresei May a trebuit să amâne data Brexitului, prevăzută iniţial pentru 29 martie, la 31 octombrie cel mai târziu, pentru că nu reuşit să-i convingă pe deputaţii britanici să-i voteze acordul de separare.

În urma eşecului său de a pune în aplicare Brexitul, la trei ani de la referendumul care l-a decis, premierul britanic a anunţat săptămâna trecută că va demisiona din funcţie la 7 iunie.

 

Totodată, Trump şi-a exprimat sprijinul pentru fostul ministru de externe Boris Johnson pentru a-i succede în funcţie Theresei May.

„Boris ar face o treabă foarte bună!", a spus preşedintele american.
 

Până în prezent în competiţia pentru succesiunea Theresei May s-au înscris 13 candidaţi

Te-ar putea interesa și: