Este pentru prima oară când Congresul îşi foloseşte puterile de anchetă pentru a convoca un membru al familiei Trump. Un fapt marcant este acela că Senatul este controlat de către republicani. Ei sunt cei care au dat undă verde Comisiei în vederea acestei decizii.

Donald Trump "Sincer, fiul meu, după ce a fost exonerat, a primit o citație pentru a merge din nou să dea declaraţii  deşi a fost exonerat", a spus Trump la un eveniment al Casei Albe.  

Comitetul dorește ca Trump Jr. să răspundă la mărturia fostului avocat al președintelui, Michael Cohen, asupra proiectului Trump Tower din Moscova, a declarat o persoană apropiată de Trump Jr. Construcţia propusă la Moscova a fost creatia lui Cohen si Felix Sater, un fost asociat al Trump care a urmărit tranzactii imobiliare pentru viitorul presedinte. Cohen a spus că a informat în mod regulat membrii familiei Trump despre progresul lor – dar nimic nu a venit de la ei.

Considerându-se ”total” nevinovăţit, Trump a denunţat încontinuu o costisitoare ”vânătoare de vrăjitoare” a democraţilor. Convinşi că a ”obstrucţionat justiţia”, democraţii vor să continue ancheta pe baza raporului complet, pentru a stabili dacă faptele relatate justifică deschiderea unei proceduri de destituire (impeachment) a lui Donald Trump.

Trump Jr. a petrecut de-a lungul timpului aproximativ 27 de ore, mărturisind în fața diferitelor comisii ale Congresului despre chestiuni legate de Rusia, a spus o persoană apropiată fiului președintelui, potrivit bloomberg.  Persoana a spus că Trump Jr. poate fi dispus să răspundă la câteva întrebări scrise, dar că nici un avocat nu ar fi de acord să permită unui client să participe la o cascadorie de acest gen. Iar preşedintele a concluzionat că fiul său ar trebui să lupte împotriva acestei citații.