Domeniul Săvârșin, reședința privată a Familiei Regale în România, a fost deschis pentru prima oară publicului. Vizitatorii pot veni în fiecare sfârșit de săptămână, din mai și până în octombrie 2021. Castelul rămâne deocamdată accesibil doar familiei regale. Totuși turiștii se pot plimba în parc. Ei pot vedea, de asemenea, Casa Musafirilor, dar, mai ales, mașinile Regelui Mihai.

Domeniul regal de la Săvârșin – deschis publicului

Câteva sute de oameni, unii veniți de la câteva sute de kilometri depărtare, au vizitat domeniul de la Săvârșin imediat după ce au aflat că domeniul regal este accesibil publicului.

Turiștii se opresc mai întâi în Satul Regal, care include Muzeul Automobilului. Acesta găzduiește maşini noi şi vechi, precum şi expoziţia de fotografii şi documente legate de această pasiune a Regelui Mihai. Și atelierul său mecanic poate fi vizitat, relatează stiri.tvr.ro.

Parcul Regal se întinde pe 6 hectare și jumătate. Vizitatorii pot descoperi Grădina ascunsă, Micul pavilion, lacul și insula, dar și aleea lungă, realizată după cea de la Castelul Windsor, în Marea Britanie.

Domeniul Săvârșin, reședința privată a Familiei Regale în România, a fost deschis pentru prima oară publicului. Vizitatorii pot veni în fiecare sfârșit de săptămână, de acum și până în octombrie. Castelul rămâne deocamdată accesibil doar familiei regale, însă turiștii se pot plimba în parc, pot vedea Casa Musafirilor, dar, mai ales, mașinile Regelui Mihai.

Casa Regală a României a anunțat momentul încă din ianuarie 2021

Casa Regală a României a anunțat încă din ianuarie 2021 că domeniul Regal de la Săvârșin va fi deschis publicului începând cu data de 1 mai 2021. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Casei Regale a României. Postarea menționează încă de atunci că vizitarea castelului și a parcului regal de la Săvârșin va fi posibilă în curând, iar detaliile vor fi anunțate în timp util.

Mai mult, în respectiva postare a Casei Regale a României este anunțată apăriția primei cărți regale din acest an. Ea este intitulată ”Povestea Castelului Săvârșin”. Ea s-a aflat sub ”pana” Alteței Sale Regale Principele Radu. Volumul este bogat ilustrat și este publicat cu ocazia împlinirii a douăzeci de ani de la întoarcerea Familiei Regale la Săvârșin (1 iunie 2001). Cartea va apărea la editura Curtea Veche Publishing.