„În numele familiei Hvorostovsky, cu inimi îndurerate anunţăm moartea lui Dmitri Hvorostovsky – îndrăgit bariton, tată, fiu şi prieten – la vârsta de 55 de ani”, se poate citi într-o declaraţie publicată pe pagina de Facebook a acestuia.

Bashar al-Assad, primit cu brațele deschise de Putin: „Felicitări pentru succesul în lupta împotriva terorismului!”. Cu cine se întâlnește mâine Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a adresat „cele mai profunde condoleanţe familiei, rudelor şi tuturor celor care au admirat talentul lui Dmitri Hvorostovsky”, potrivit Antena3.

Artistul rus, născut în Siberia, şi-a început cariera muzicală cântând heavy metal înainte de a-şi face debutul în operă, în „Rigoletto” de Verdi, la Opera din Krasnoyarsk. În septembrie, guvernul rus i-a acordat lui Dmitri Hvorostovsky una dintre cele mai importante distincţii civile ale ţării, Ordinul de merit pentru Patrie.

Dmitri Hvorostovsky anunţase în iunie 2015 anularea tuturor concertelor sale din vară după diagnosticarea unei tumori cerebrale.
 

Te-ar putea interesa și: