Evenimentul Zilei > International > Doliu în sportul Rege. Un fost internațional și reputat antrenor a încetat din viață
Doliu în sportul Rege. Un fost internațional și reputat antrenor a încetat din viață

Doliu în sportul Rege. Un fost internațional și reputat antrenor a încetat din viață

Fostul jucător internaţional şi apoi selecţioner al naţionalei Elveţiei, Jakob „Kobi” Kuhn, a încetat din viaţă marţi la Zurich, la vârsta de 76 ani. 

Tragicul anunț a fost făcut Sepp Blatter, fostul preşedinte al Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA).

„Kobi Kuhn a decedat la Zurich, în urma unei lungi maladii. Am petrecut ultimele zile alături de el. În Elveţia, a fost unul dintre jucătorii şi apoi unul dintre antrenorii cei mai populari. El apărea mereu în faţa publicului cu o mare modestie”, a adăugat fostul conducător al fotbalului mondial, în prezent suspendat.

Selecţionat de 63 de ori în reprezentativa ţării sale, Kuhn a evoluat între 1960 şi 1977 la formația FC Zurich, echipă cu care a câştigat şase titluri de campion naţional şi cinci Cupe ale Elveţiei.

După ce a antrenat echipa din Zurich, el a preluat comanda naţionalei elveţiene, pe care a condus-o din 2001 şi până la EURO 2008, găzduit în comun de Elveţia şi Austria.

Kobi Kuhn a ajuns cu selecţionata Elveţiei până în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2006, jucătorii din Ţara Cantoanelor fiind învinşi de Ucraina la loviturile de departajare, informează Agerpres.