Evenimentul Zilei > Social > Doliu în România! Lumea muzicii îi plânge dispariția
Doliu în România! Lumea muzicii îi plânge dispariția

Doliu în România! Lumea muzicii îi plânge dispariția

Este doliu în România după ce una dintre cele mai apreciate voci s-a stins din viață.

Tenorul Florin Diaconescu a murit, duminică, 15 martie, la vârsta de 73 de ani!

Florin Diaconescu a fost solist al Operei Naționale din București, dar și una dintre cele mai importante figuri ale teatrului liric din România.

Voce inconfundabilă a operei române, Florin Diaconescu a absolvit Conservatorul din Capitală, iar timp de cinci stagiuni, solist al teatrelor muzicale din Galați și Constanța.

Radio România Muzical anunță că Florin Diaconescu şi-a făcut debutul în opereta „Liliacul”, de Johann Strauss, pe 13 martie 1970. Era începutul unei cariere bogate, care i-a adus lui Diaconescu 50 de roluri de operă și operetă, concerte vocal-simfonice și recitaluri.

Tenorul Florin Diaconescu a abordat lucrări din repertoriul universal, dar mai ales din creația compozitorilor români Mihail Jora, Paul Constantinescu, Pascal Bentoiu, Anatol Vieru, Dinu Lipatti sau Felicia Donceanu.

Pentru întreaga activitate, a fost răsplătit cu premii și distincții din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Diplomă de Excelență din partea Forumului Muzical Român și a primit Meritul Cultural în grad de Cavaler (2004).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.