Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în muzica populară. A murit Nicolae Sabău
Doliu în muzica populară. A murit Nicolae Sabău

Doliu în muzica populară. A murit Nicolae Sabău

Cunoscutul interpret de muzică populară Nicolae Sabău s-a stins din viață din cauza infecției cu noul coronavirus, la vârsta de 91 de ani. El era internat la un spital din Baia Mare.

 

Comunitatea de la Cicârlău deplânge despărțirea de îndrăgitul cântăreț Nicolae Sabău născut în 7 decembrie 1929.

„O stea s-a ridicat spre ceruri pentru a lumina în veșnicii. Drum lin spre ceruri, Maestre Nicolae Sabău!”, este unul dintre mesajele de condoleanțe transmise de cei care l-au îndrăgit.

Regizorul Televiziunii Romane, Ioan Filip, afirma că, „Nicolae Sabău este unul dintre puținii artiști care i-a dăruit cântecului, fără rezerve, întreaga lui viață, făcând din el sabie și scut, crez și legământ”, scrie baiamare24.ro.

Nicolae Sabău face parte din spița nobilă a renumiților interpreți de muzică populară din Transilvania: Alexandru Grozuță, Emil Gavriș, Felician Fărcașu, Dumitru Sopon, Ion Cristoreanu, Petre Săbădeanu, remarcându-se prin substanța și timbrul original al creației sale artistice și interpretative. Prin varietatea și bogăția repertoriului, Nicolae Sabău a reușit să pătrundă cu sensibilitate în conștiința iubitorilor muzicii populare autentice din țară și străinătate.

Artistul era internat de săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, Nicolae Sabău a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare săptămâna trecută joi. Sâmbătă a fost confirmat pozitiv COVID-19 iar luni dimineața a fost transferat la Spitalul TBC Baia Mare Suport Covid-19. Acolo, azi noapte a decedat.