Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! A murit o legendă. Stilul său a inspirat generații întregi
Doliu în lumea sportului! A murit o legendă. Stilul său a inspirat generații întregi

Doliu în lumea sportului! A murit o legendă. Stilul său a inspirat generații întregi

Este doliu în lumea sportului! Unul dintre cei mai apreciați și titrați sportivi s-a stins din viață.

Jacques Secretin, cel mai titrat jucător de tenis de masă din Franţa, a murit la vârsta de 71 de ani, a anunţat miercuri Federaţia franceză (FFTT), citată de cotidianul Le Monde.

Considerat un adevărat pionier al acestui sport în Hexagon, Jacques Secretin a cucerit 17 titluri naţionale, un titlu de campion european la simplu (1976) şi un altul la dublu (1980), precum şi un titlu de campion mondial la dublu mixt (1977). În palmaresul său figurează, de asemenea, un titlu continental pe echipe, cucerit în 1984.

S-a remarcat grație stilului și talentului său

Mustaţa sa era cunoscută de toţi adepţii tenisului de masă, subliniază Le Monde, adăugând că spectacolul pe care Jacques Secretin îl făcea în duo cu un alt campion francez, Vincent Purkart, i-a permis să cucerească un public puţin obişnuit cu astfel de competiţii.

Jacques Secretin a continuat să practice tenisul de masă şi după retragerea sportivă şi avea ca obiectiv o medalie la Mondialele veteranilor de la Bordeaux, prevăzute în iunie 2020, dar amânate până în primăvara lui 2021, subliniază FFTT.

Încă o pierdere devastatoare pentru lumea sportivă

În urmă cu doar câteva zile, celebrul culturist Victor Luna a murit la doar 37 de ani. Starea de sănătate a celebrului culturist s-a agravat după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Acesta a murit în urma unui atac de cord.

Brazilianul era foarte îndrăgit și apreciat în sportul pe care îl practica de la vârsta de 22 de ani.

„Am primit vești triste. Un prieten a încetat din viață”

De-a lungul carierei sale, acesta a cucerit o mulțime de titluri și a fost omagiat de prietenii lui. Printre cei care și-au exprimat regretul cu privire la decesul iubitului sportiv se află și Mister Olympia, Brandon Curry.

„Am primit vești triste. Un prieten a încetat din viață. Era un tip mereu cu zâmbetul pe buze, un tip care mă motiva mereu. Primul meu prieten din Brazilia,” a fost mesajul celebrului sportiv, scrie