Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! A murit la doar 32 de ani. Tragedia s-a întâmplat chiar pe teren
Doliu în lumea sportului! A murit la doar 32 de ani. Tragedia s-a întâmplat chiar pe teren

Doliu în lumea sportului! A murit la doar 32 de ani. Tragedia s-a întâmplat chiar pe teren

Baschetbalistul Stevan Jelovac s-a stins din viață, duminică, la vârsta de 32 de ani. Totul a început de la un accident înfiorător din timpul antrenamentelor. Colegii săi au rămas marcați de trista veste.

Baschetbalistul juca în Grecia, la AEK Atena. 14 noiembrie va rămâne ziua pe care lumea sportului nu o va uita niciodată. Stevan Jelovac a suferit un atac cerebral chiar în timpul antrenamentelor și a ajuns de urgență la spital. Medicii s-au luptat cu toate forțele pentru a îi salva viața și l-au ventilat mecanic.

Acesta a ajuns și pe mâna medicilor din Serbia, dar s-a stins din viață după 22 de zile petrecute în spital, fără speranță.

“Copilul nostru zâmbitor a dispărut… Este o tragedie… Luptătorul nostru, fratele nostru, Stevan, a devenit un înger. A zburat spre cer…”, au transmis cei de la AEK Atena.

Sportivul de 2,08 m a jucat și pentru echipe precum Steaua Roșie Belgrad, CAI Zaragoza, Gaziantep sau AEK Atena.

Deces peste deces în lumea sportului

Unul dintre cei mai admirați fotbaliști sârbi s-a stins din viață la 71 de ani. Momcilo Vukotic era considerat cel mai bun sportiv din Serbia. Vukotic a deţinut recordul prezenţelor în tricoul celor de la Partizan Belgrad, jucătorul bifând peste 791 de meciuri pentru echipa din capitala Serbiei. El a înscris 306 goluri pentru Partizan. Legenda fotbalului a fost selecţionat şi de 14 ori în naţionala Iugoslaviei, între 1972 şi 1978, pentru care a marcat de patru ori.

Acesta a adus performanțe de invidiat și României, a antrenat Farul Constanța în sezonul 2006-2007.

„Farul Constanța anunță cu tristețe trecerea în neființă a fostului antrenor sârb Momcilo Vukotic, la vârsta de 71 de ani. Acesta a pregătit echipa noastră în anul 2006, reușind să obțînă calificarea în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României. În cariera de jucător evoluase de 791 de ori pentru Fudbalski klub Partizan Belgrad”. se arată în comunicat, potrivit stirileprotv.ro