Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea artistică. Încă un slujitor al Thaliei a părăsit scena vieții
Doliu în lumea artistică. Încă un slujitor al Thaliei a părăsit scena vieții

Doliu în lumea artistică. Încă un slujitor al Thaliei a părăsit scena vieții

Lumea artistică este iar în doliu, după ce un important actor, fost director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Acesta a fost găsit, în această dimineață, decedat, în propriul apartament

Lumea artistică este în doliu după ce actorul Cornel Nicoară a decedat joi dimineață, la 83 de ani. Acesta a fost directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții instituției pe care a condus-o.

Cale luminoasă, domnule Cornel Nicoară. Echipa Teatrului Tineretului îşi exprimă regretul pentru trecerea la cele veşnice a renumitului actor Cornel Nicoară, director al acestei instituții între martie 1986 – ianuarie 1989, respectiv septembrie 2001 – mai 2006”, se arată într-un anunț făcut de reprezentanții teatrului.

Născut pe 20 octombrie 1938 la Câmpia Turzii, Cornel Nicoară a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1965. El și-a încheiat studiile la clasa profesorului Moni Ghelerter, fiind repartizat în același an la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

Sursa foto: Facebook

Actorul a fost descoperit de pompieri

Conform primelor informații, Cornel Nicoară a fost găsit fără suflare în locuința sa din Piatra Neamț, unde locuia singur. Corpul neînsuflețit al al fostului actor a fost descoperit de un echipaj de pompieri care a fost solicitați să intervină la un incendiu care a izbucnit chiar în apartamentul său.

„În jurul orei 09:51, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării într-un bloc de locuințe din bulevardul Decebal, municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Pompierii au intrat într-un apartament situat la etajul șase, unde au constatat că o persoană era decedată, iar un dulap ardea mocnit”, se arată într-un comunicat al ISU Neamț.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat, iar cu excepția actorului, al cărui deces a fost constatat anterior, nu au mai fost alte victime.

„Miltarii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite și au acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza unei candele lăsată nesupravegheată (foc deschis în spații închise)”, se mai arată în comunicat.