Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în cinematografie. Un celebru regizor a murit
Doliu în cinematografie. Un celebru regizor a murit

Doliu în cinematografie. Un celebru regizor a murit

Celebrul regizor bavarez Joseph Vilsmaier a murit la vârsta de 81 de ani, lăsând în spate o serie de capodopere cinematografice.

Joseph Vilsmaier, regizorul unor titluri celebre precum „Stalingrad”, „The Harmonists” sau „Marlene”, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, scrie Hollywoodreporter.

Agentul lui Vilsmaier a confirmat zvonurile miercuri, precizând că marele regizor a avut parte de „o moarte liniștită în propria casă din Bavaria”.

Născut în anul 1939 în Munchen, Joseph Vilsmaier a studiat muzica și a lucrat ca tehnician înainte de a face „primul pas” în industria filmelor, abia în anii 1960. Mai întâi a lucrat pe postul de cameraman pentru o televiziune din Germania, filmând mai multe episoade din seria „Tatort”. Apoi a regizat prima sa piesă denumită „Autumn Milk”, în anul 1989, când avea aproape 50 de ani.

Filmul, care prezenta o autobiografie explicând modul în care a crescut la o fermă din Bavaria a anilor 1920, a devenit la scurt timp un hit ce avea să-i lanseze cariera mai departe. Acesta a devenit cunoscut pentru modul unic în care prezenta viețile celor din Germania, în perioade mai puțin bune.

Cu puțin înainte să moară, Vilsmaier a terminat ultimul său film „Der  Boandlkramer und die ewige Liebe”, o comedie creată în colaborare cu Michael Herbig și Hale Kerkeling. Ultima sa creație va fi ecranizată anul acesta în luna Noiembrie.