Evenimentul Zilei > Justitie > Doliu cu scandal la Dinamo. Cine este vinovat de moartea fotbalistului? Sentință în premieră a magistraților
Doliu cu scandal la Dinamo. Cine este vinovat de moartea fotbalistului? Sentință în premieră a magistraților

Doliu cu scandal la Dinamo. Cine este vinovat de moartea fotbalistului? Sentință în premieră a magistraților

Magistrații de la Judecătoria Sector 2 au decis, joi, condamnarea Elenei Mihaiela Duţă, medicul de pe ambulanță care l-a preluat pe fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, după ce acesta s-a prăbușit pe teren, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, magistrații au mai decis executarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității în cazul doctoriţei care trebuie să plătească şi daune în cuantum de 200.000 de euro.

Mama, fraţii şi surorile fotbalistului Patrick Ekeng, precum şi fiul victimei, Anselme, cereau despăgubiri materiale şi morale în cuantum de 899.574 de euro în procesul privind moartea pe teren a fotbalistului camerunez, care evolua la Dinamo.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„După ce ne vom consulta cu familia lui Patrick vom decide dacă vom atacată decizia de astăzi a instanţei la Curtea de Apel Bucureşti. Pentru noi soluţia instanţei este una mulţumitoare, cuantumul total al despăgubirilor acordate fiind de aproape 200.000  de euro. Astfel apreciem că la mai bine de 4 ani de la producerea tragicului eveniment s-a făcut dreptate în acest dosar. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla mai departe în eventuala cale de atac”, a declarat pentru „Adevărul” Andreea Mincu, avocata familiei Ekeng.

În decembrie 2019, procesul ce vizează moartea fotbalistului Patrick Ekeng a fost repus pe rol.

Dosarul vizează cazul de ucidere din culpă în care este implicată Elena Mihaiela Duţă, medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe Patrick Ekeng, după ce acesta s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Dinamo-Viitorul.

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo – Viitorul (3-3).

De origine cameruneză, Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo – Viitorul (3-3). Fotbalistul care juca la Dinamo a intrat pe teren în minutul 70 și s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului după câteva minute, fără a avea un contact în prealabil cu vreun adversar. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Mihaiela Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu, potrivit antena3.ro