Se pare că cei doi studenţi sirieni au acţionat în vederea coagulării şi radicalizării unui grup de persoane adepte ale grupării extremiste Statul Islamic, infomează Digi 24. "Cei doi cetăţeni străini, adepţi ai organizaţiei teroriste Statului Islamic, desfăşurau pe teritoriul României intense activităţi de propagandă extremistă. Aceştia au acţionat asupra mai multor cetăţeni de aceeaşi religie în vederea radicalizării pe linia ideologiei organizaţiei teroriste menţionate”, a declarat Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

Curtea de Apel Bucureşti i-a găsit vinovaţi pe cei doi cetăţeni sirieni care au fost luaţi în custodie publică, de către Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării acestora de pe teritoriul naţional.  

Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informații, Curtea de Apel București a dispus, prin sentința nr. 1654 din 10.06.2015, declararea ca persoane indezirabile, pentru raţiuni de securitate naţională, a doi cetăţeni tunisieni, pentru o perioadă de 10 ani”, se arat într-un comunicat emis de Curtea de Apel Bucureşti.

 

Te-ar putea interesa și: