Evenimentul Zilei > International > Doi români, ani grei de închisoare în Statele Unite. Au furat milioane de dolari
Doi români, ani grei de închisoare în Statele Unite. Au furat milioane de dolari

Doi români, ani grei de închisoare în Statele Unite. Au furat milioane de dolari

Doi români au fost condamnați la ani grei de închisoare în Statele Unite pentru fraude cibernetice

Doi hackeri români au reușit să dea lovitura în Statele Unite, motiv pentru care vor face ani grei de închisoare. Cei doi au fost condamnați la 20 și respectiv 18 ani de închisoare pentru 21 de capete de acuzare, cum ar fi înșelăciune, spălare de bani și furt, potrivit digi24.ro.

B.N. și R.M., în vârstă de 37 de ani, au elaborat un soft malware cu ajutorul căruia au furat date personale, numere de cont și parole, pe care le-au vândut ulterior pe dark web. Cei doi au reușit să controleze, prin intermediul softului, 400.000 de calculatoare din lume, strângând 4 milioane și jumătate de dolari, informează Departamentul de Justiție al SUA.

Românii au fost arestați în București, în luna septembrie 2016 , fiind extrădați trei luni mai târziu în Statele Unite.

Românii, împreună cu alți colaboratori, se autointitulau „Bayrob Group”, dând lovituri cibernetice în 2007 cu ajutorul unor e-mailuri pe care le trimiteau în numele (fals) al unor firme cunoscute, cum ar fi Western Union sau Norton AntiVirus. Atunci când mailurile erau deschise, computerele erau infectate cu un soft de tip malware, lucru care le permitea să culeagă date. Informațiile le procesau prin intermediul unor programe complexe. Cazul a fost a fost investigat de FBI cu ajutorul Poliției Române și al DIICOT, după ce a fost primită o sesizare din Ohio.