Evenimentul Zilei > Justitie > Doi poliţişti, reţinuţi pentru ÎNŞELĂCIUNE. L-au MINŢIT pe un patron că are dosar penal şi i-au cerut 10.000 de euro
Doi poliţişti, reţinuţi pentru ÎNŞELĂCIUNE. L-au MINŢIT pe un patron că are dosar penal şi i-au cerut 10.000 de euro

Doi poliţişti, reţinuţi pentru ÎNŞELĂCIUNE. L-au MINŢIT pe un patron că are dosar penal şi i-au cerut 10.000 de euro

Doi poliţişti au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzaţi că au cerut bani de la administratorul unei firme sub pretextul că este implicat într-un dosar penal.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, Ana Maria Ţonoiu, inspector de poliţie în cadrul IPJ Ilfov, este acuzată de înşelăciune şi uz de fals, iar Vlad Octavian Marian, subcomisar în cadrul DGPMB – Poliţia sector 4, a fost reţinut pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Procurorii susţin că, la data de 25 mai, cei doi poliţişti au indus în eroare pe administratorul unei societăţi comerciale cu privire la existenţa unui dosar penal folosind o citaţie completată de Vlad Octavian Marian cu date necorespunzătoare adevărului.

Poliţiştii au cerut administratorului 10.000 de euro, din care au primit contravaloarea în lei a sumei de 5.000 de euro.

Ana Maria Ţonoiu şi Vlad Octavian Marian au fost prezentaţi la Judecătoria sector 3 cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii şi Protecţie Internă şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.