Fotografia a produs emoţie şi furie  în Statele Unite ale Americii şi mediat au sosit scuzele şefului de poliţie din Glaveston, Vernon Hale.
Potrivit NewYork Times, cei doi agenţi, în absenţa maşinii cu care să-l transporte pe Donald Neely, 43 de ani, arestat pentru încălcarea proprietății private, l-au încătuşat, trăgându-l după ei cu o funie ca pe un sclav.

Şefului poliţiei, a declarat că cei doi ofiţeri, Brosch şi Smith ”nu aveau nicio intenţie rea” şi a asigurat că aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată.

Imaginile arestării au suscitat indignare din partea  liderilor politici şi a oamenior care luptă pentru drepturile civile. Adrienne Bell, o democrată care luptă pentru post în Parlament, a scris pe Facebook că  “e necesară o acţiune rapidă pentru a garanta că nimeni nu va mai fi tratat vreodată în acest fel”. Este greu de înţeles de ce aceşti ofiţeri simţeau că acest tânăr avea nevoie de o lesă, în timp ce era încătuşat şi mergea  între doi ofiţeri călare”. Este o scenă care a provocat furie, dezgust şi nedumeriri din partea comunităţii‘, a continuat ea.

Nu este clar încă dacă se vor lua măsuri împotriva celor doi agenţi, titrează Huffingtonpost.