Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi pe o bancă. Jandarmii au salvat viața unor tineri înghețați
Doi pe o bancă. Jandarmii au salvat viața unor tineri înghețați

Doi pe o bancă. Jandarmii au salvat viața unor tineri înghețați

Marți noaptea, doi tineri din Bucureşti au fost găsiţi îngheţaţi pe o bancă de pe un bulevard.

Jandarmii au salvat viața unor tineri înghețați! Noaptea trecută, jandarmii au descoperit doi tineri, care erau îmbrăcaţi sumar, pe o bancă de pe un bulevard din Capitală.

„Păreau că dorm”. Nu au avut nicio reacție. Tremurau”

Doi tineri din Bucureşti, o fată de 21 de ani şi un băiat de 23 de ani, au fost găsiţi îngheţaţi pe o bancă de pe un bulevard din Capitală, de un echipaj de jandarmi. Jandarmii i-au remarcat pe cei doi tineri, care erau îmbrăcaţi sumar, relatează Antena 3. Păreau adormiți.

În momentul în care s-au apropiat de ei, jandarmii au descoperit că cei doi tineri erau îngheţaţi şi aproape inconştienţi. Un echipaj medical a fost chemat în zonă, iar cei doi tineri au primit îngrijiri medicale, în acelaşi timp fiind anunţaţi şi părinţii lor.

„Doi tineri, în miez de noapte, întinși pe o bancă de pe un bulevard din Capitală. Erau îmbrăcați sumar, dar îngrijit. Păreau a dormi. Jandarmii au mers lângă ei și au încercat să îi trezească, pentru a afla ce se întâmplă cu ei. Însă tinerii nu au avut nicio reacție. Tremurau.

Orele petrecute în frig i-ar fi putut aduce pe cei doi tineri în șoc hipotermic

Era clar că orele petrecute în frig i-ar fi putut aduce pe cei doi în șoc hipotermic. Colegii noștri le-au verificat semnele vitale și au cerut de urgență sprijinul unui echipaj medical, încercând, până la sosirea acestuia, să încălzească trupurile înghețate.

După acordarea ajutorului medical, tinerii au început să își revină. Băiatul, 23 de ani, fata doar 21. Nu știm ce îi adusese în starea de șoc. Nu erau foarte coerenți. Însă informațiile pe care au reușit să le obțină i-au ajutat pe colegii noștri să contacteze părinții. Care, evident, erau îngrijorați.

O situație care ar fi putut avea un final tragic, din cauza unor alegeri nefericite. E nevoie de răbdare, tact și comunicare permanentă care să ajute tinerii să înțeleagă care este, de fapt, adevăratul sens al libertății”, se arată într-o postare pe Facebook a Jandarmeriei Române.

Foto: Jandarmeria Română