Evenimentul Zilei > Actualitate > Statisticile gerului în Suceava. Șapte decese din cauza frigului intens
Statisticile gerului în Suceava. Șapte decese din cauza frigului intens

Statisticile gerului în Suceava. Șapte decese din cauza frigului intens

Șapte decese s-au înregistrat în această iarnă, din cauza gerului, la persoane vârstnice din județul Suceava. Alte patru persoane sunt internate în stare foarte gravă în spitalele din județ.

Șapte decese din cauza frigului, în județul Suceava. Gerul foarte intens a făcut șapte victime în județul Suceava, în această iarnă. Alte patru persoane au fost internate în stare foarte gravă, din cauza hipotermiei, în spital. Informațiile au fost furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Suceava.

Potrivit celor comunicate de DSP Suceava, cele șapte persoane care au decedat aveau vârste cuprinse între 54 și 86 de ani. Și-au pierdut viața, din cauza frigului, un bătrân de 86 de ani din comuna Simnicea, un alt bătrân din localitatea Brodina, de 61 de ani. De asemenea, un alt deces a fost înregistrat la Fălticeni, o persoană de 66 de ani. O persoană de 67 de ani, între cei care au decedat, provenea din Căminul de bătrâni de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti.

Pe de altă parte, dintre cele patru persoane internate în stare gravă la spitalele sucevene, una prezintă degerături la ambele picioare, de la ger. Aceasta are 82 de ani. Un alt bătrân, de 82 de ani, se află în comă. Ceilalți doi pacienți, unul de 42 de ani şi al doilea de 73 de ani au fost internați cu hipotermie.

Șapte decese din cauza frigului

La jumătatea săptămânii trecute, un bărbat de 73 de ani, din comuna Straja a fost descoperit în stare de inconștiență în locuință. Potrivit presei locale, casa bătrânului era înghețată, iar el suferea de hipotermie severă.

Bătrânul a fost descoperit de un vecin care a vrut să vadă ce mai face. Acesta l-a găsit căzut lângă pat, inconștient, în șoc hipotermic. Aceasta în vreme ce geamul camerei era larg deschis.

Omul a fost preluat de ambulanță și internat de urgență la Spitalul municipal din Rădăuți. În ciuda îngrijirilor pe care le-a primit de la medici, bătrânul nu a supraviețuit.

Se bănuiește că bărbatului i s-a făcut rău, nu a mai putut închide geamul și, din cauza frigului, a intrat în șoc hipotermic. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă” și continuă cercetările.