Strigătele fetiţei au atras atenția celor doi deținuți, un tânăr de 37 de ani și unul de 45 de ani, ambii români care lucrează în restaurantul și barul insulei cu permisiunea directorului închisorii care, acum, este foarte mândru de ei.

Observând ce se întâmplă, cei doi n-au mai stat pe gânduri şi s-au aruncat în mare imediat…ajuns la tânăra de treisprezece ani, aducând- o imediat înapoi pe plajă.

 Directorul penitenciarului este mândru de ei şi va propune chiar şi decorarea acestora

Intervenția lor a fost oportună și fata s-a recuperat imediat, fără a fi nevoie să apeleze la asistența medicală a garnizoanei insulare. „Este o demonstrație clară – spune Francesco D’Anselmo , directorul închisorii Porto Azzurro – despre modul în care o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comportament laudabil din partea deţinuţilor. Sunt evident satisfăcut de intervenția lor şi ne dă speranță pentru reintegrarea lor viitoare în societate, voi propune asta pentru ei, a declarat presei.

Incidentul a avut loc sâmbătă, la ora 17.20, pe plaja Cala Giovanna

Fata stătea cu familia la hotelul Milena și se scălda la o sută de metri de plaja Cala Giovanna . „Am fost înțepată de o meduză și de durere nu mai puteam să înot”, a spus tânăra.

Cei doi deţinuţi români, în vârstă de 37 şi 45 de ani, au salvat, sâmbătă, o fată de 13 ani de la înec. Aceştia aveau permisiunea de a lucra în  afara penitenciarului, iar în momentul în care au auzit strigătele de ajutor ale adolescentei au fugit imediat să o salveze spre surprinderea turiştilor aflaţi pe plajă.

Totul s-a întâmplat pe plaja Cala Giovanna de pe insula Pianosa. Fata se afla în largul mării, la 100 de metri distanţă de ţărm şi a început să strige după ajutor, după ce a fost înţepată de o meduză şi nu a mai putut înota, mai scrie iltelegrafolivorno.