Doi avocați vorbesc despre anomaliile lui Robert Roșu, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”

Doi avocați vorbesc despre anomaliile lui Robert Roșu, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”

Doi avocați au exprimat un amplu punct de vedere legat de sentința primită de colegul lor, Robert Roșu.

Avocații Bogdan Micu și Andrei Zarafiu au luat atitudine după ce Robert Roșu, coleg de breaslă, a fost condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”. Cei doi au oferit un punct de vedere pe această temă și au explicat că îi sunt alături.

„Robert Roşu nu este doar un coleg avocat, un confrate, clientul nostru. Destinul a făcut ca vieţile noastre să se intersecteze acum mai bine de 22 de ani şi de atunci am rămas apropiaţi. Robert este prietenul nostru. Prin urmare, în ochii tuturor celor străini de această cauză suntem printre cei mai puţin îndreptăţiţi să comentăm decizia care a zguduit din temelii lumea lui şi a noastră.

„Judecata noastră nu mai este rece, ea suferă prin părtinire şi amărăciune. În cei cinci ani cât au durat procedurile judiciare declanşate împotriva lui, implicarea noastră, ca a tuturor celor care i-au fost alături în această încercare, a depăşit graniţele angajamentului profesional. Pentru noi toţi, această cauză nu a fost niciodată despre situaţia juridică sau despre cariera unui avocat, ci despre viaţa şi destinul unei persoane apropiate”, au spus cei doi avocați.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu a fost o chestiune care să se discute”

„Nevinovăţia lui a fost mai mult decât reflexul unui material probator lipsit de echivoc, concluzia unor raţionamente sau inferenţe fără nicio fisură, a fost expresia unei convingeri profunde, formate şi din cunoaşterea profilului său uman. Parafrazând o cunoscută remarcă folosită tot într-un context judiciar, pentru noi nevinovăţia lui Robert nu a fost o chestiune care să se discute, ci doar să se afirme.

Aşadar, picăm testul subiectiv al imparţialităţii. Am pierdut statutul de observatori independenţi şi, odată cu el, îndreptăţirea morală de a emite opinii sau judecăţi de valoare cu privire la situaţia lui Robert. Nu merită să fim ascultaţi, acţionăm pro causa, pledoaria noastră e doar sentimentală. Acesta va fi, fără îndoială, primul impuls al celor care, văzând amploarea ecourilor generate de condamnarea avocatului Robert Roşu, vor încerca să afle mai multe despre cum s-a ajuns la această soluţie”, au mai afirmat Micu și Zarafiu, conform juridice.ro.