Informațiile se regăsesc într-un raport al Ministerului Muncii. Documentul arată că va avea loc o creștere a numărului de angajați va avea loc și în domenii precum Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi Industrii creative. Pentru anul 2025, la nivelul economiei naţionale, cea mai mare cerere de forţă de muncă se previzionează pentru persoanele cu studii universitare (1,3 milioane de persoane), în timp ce pentru românii cu studii medii necesarul va fi în jurul valorii de  1,05 milioane persoane. În total, cererea de angajați pe posturi noi și pentru înlocuirea posturilor existente este estimată la peste 2,9 milioane de persoane.

În domeniul Construcţiilor va fi nevoie de aproximativ de 285.000 de muncitori calificaţi şi asimilaţi. Oameni care vor avea cunoștințe pentru executarea lucrărilor de tencuire, zidărie, pregătirea lucrărilor de tinichigerie și confecționarea elementelor de tinichigerie, realizarea învelitorilor pentru acoperișuri, realizarea reparațiilor capitale la instalații.

În domeniul Sănătății și al produselor farmaceutice va fi nevoie de 118.000 de angajaţi care să aibă competenţe în aplicarea cunoștințelor de anatomie și fiziologie umană, biofizică și imagistică medicală, îngrijirea pacientului în funcție de diagnostic, monitorizarea pacientului și administrarea tratamentului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE