Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > 6 decembrie 2011: SUSȚINEREA PUBLICĂ A TEZEI DE DOCTORAT A CODRUȚEI KOVESI – UN MOMENT FESTIV ÎN VIAȚA SRI!
6 decembrie 2011: SUSȚINEREA PUBLICĂ A TEZEI DE DOCTORAT A CODRUȚEI KOVESI – UN MOMENT FESTIV ÎN VIAȚA SRI!

6 decembrie 2011: SUSȚINEREA PUBLICĂ A TEZEI DE DOCTORAT A CODRUȚEI KOVESI – UN MOMENT FESTIV ÎN VIAȚA SRI!

Curios cum mă știu, am căutat de mi-a venit rău pe Internet informații despre momentul în care Codruța Kovesi și-a susținut public teza de doctorat la Timișoara.

În afară de date vagi – în decembrie 2011, în prezența șefilor SRI, n-am găsit nimic despre acest moment care – mai mult ca sigur, prin Scandalul Verdictului Măsluit în 2012, va intra în Istoria României postdecembriste.

Norocul îi ajută pe cei harnici.
După o căutare aprofundată, care mi-a luat timp și nervi, am găsit pe site-ul Opinia Timișoarei (www.opiniatimisoarei.ro) din 16 decembrie 2011, un reportaj senzațional de la susținerea publică a tezei de către Codruța Kovesi, reportaj îmbogățit cu fotografii.
Mulțumind redactorilor site-ului și sperînd că n-o să mă mustre, pentru că nu le-am cerut voie (am descoperit articolul la 11 noaptea!), îl reproduc împreună cu fotografiile pe care am reușit să le copii la iuțeală (mai sunt și altele), concluzionînd ca analist:
Susținerea publică a Tezei de doctorat a Codruței Kovesi a fost un moment festiv în viața SRI.

Laura Codruta Kovesi, sefa procurorilor din Romania, si-a luat doctoratul la Timisoara. In aceeasi zi, SRI si-a inaugarat sediul din Timis.
TIMISOARA. Procurorul general al Romaniei este de astazi doctor in Stiinte Juridice. Laura Codruta Kovesi a intrat in randul magistratilor care au diploma de doctorat, chiar la Timisoara.

Șefa procurorilor din Romania a avut parte de o asistenta selecta la prezentarea tezei, directorul SRI, George Cristian Maior, adjunctii acestuia, generalii de brigada Florin Coldea si Viorel Voinescu, dar si procurorii de la parchetele din Timis.

Lucrarea de doctorat, care a fost coordonata de avocatul Viorel Pasca, a avut ca tema „Combaterea criminalitatii organizate prin dispozitii de drept penal”.
Laura Codruta Kovesi este procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 2 octombrie 2006, cand a fost numita prin decret al presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Mandatul ei a fost reconfirmat in 2009 si este valabil pana in 2 octombrie 2012.
Noul doctor in Stiinte Juridice, impreuna cu sefii SRI au participat, tot vineri, si la inaugurarea noului sediu al Sectiei Timis a Serviciului Roman de Informatii. Cladirea este situata pe Calea Sever Bocu, in locul fostei unitati de aviatie. Spatiul proaspat eliberat, din cladirea de pe Take Ionescu va fi impartit acum intre alte doua institutii care lupta impotriva coruptiei: DGA si DNA.”