„Ce ofiţer acoperit, spun eu, îi atestă gradul, funcţia sau specialitatea militară într-o instituţie? (…) Aceasta este o mascaradă a d-lui Turcescu în care încearcă să atragă instituţii ale statului, inclusiv răspunderea penală din partea domniei sale pentru a ţine cald un subiect”, a spus Dobriţoiu, la Parlament, după reuniunea grupurilor senatoriale ale ACL, la care a participat şi preşedintele PNL, Klaus Iohannis.

El a precizat că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, a celui care îl posedă.

„Din câte ştiu şi îmi aduc bine aminte, dl Turcescu nu mai avea calitatea de ofiţer în rezervă al Ministerului Apărării Naţionale. (…) Trebuie cunoscut faptul că ofiţerii în rezervă primesc soldă doar în situaţia în care sunt concentraţi pentru activităţi de pregătire militară şi numai pentru perioada respectivă, în rest, nimeni nu primeşte un leu de la Ministerul Apărării, or, eu nu-mi aduc aminte, în calitate de ministru, să fi semnat vreun ordin de concentrare pentru dl Turcescu. Am semnat un ordin pentru retragerea gradului de locotenent colonel având în vedere faptul că acesta a fost obţinut în mod oneros”, a explicat Dobriţoiu.

În opinia sa, chestiunea cu „ofiţer acoperit, descoperit” este o temă recurentă celei lansate de preşedintele Traian Băsescu.

„Probabil că într-un puseu de conştiinţă dl Turcescu a ţinut să genereze senzaţie. Probabil că în viitor, eliberându-se de povara apartenenţei la o structură secretă, în calitate conspirată, dumnealui se va simţi liber să vină şi cu informaţii despre aşa altcineva, probabil că aceasta este regula jocului sau acesta este jocul”, a afirmat senatorul PNL.

Dobriţoiu a spus că i se pare „scandalos” faptul că Turcescu „târăşte” numele Armatei într-un asemenea scandal.

„Este povestea d-lui Turcescu. Nu ştiu ce o fi visat dumnealui noaptea. Dacă are ceva de spus şi voia să o facă, dacă ar fi fost acoperit într-adevăr undeva şi ar fi avut mustrări de conştiinţă, putea să pună mâna pe un toc şi să scrie procurorului general al României (…) şi se deconspira autorităţilor statului. Este un subiect absolut jenant, este o picanterie de presă prin care se doreşte întreţinerea atenţiei publice asupra unei chestiuni”, a arătat el.