Dobrin, pe ultimul drum!

Dobrin, pe ultimul drum!

In aceasta dupa-amiaza, legendarul Nicolae Dobrin a fost inmormantat la cimitirul militar "Sfantul Gheorghe", din Pitesti, dupa trei zile in care mii de oameni si-au luat ramas bun de la el.

La ora 11:00, sicriul cu trupul neisufletit al marelui fotbalist a fost coborat de la tribuna oficiala a stadionului care-i poarta numele, pe gazonul terenului din Trivale.

In ciuda ploii necontenite, sute de oameni s-au adunat pe stadion pentru a-si lua ramas bun de la Dobrin. Alaturi de simpli admiratori, fosti colegi de echipa si numeroase personalitati ale vietii sportive au venit pentru a-l conduce pe ultimul drum pe marele fotbalist.

La inceputul ceremoniei, maestrul Gheorghe Zamfir a cantat o doina la nai in memoria "Gascanului", iar apoi a interpretat "Ave Maria".

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe un ecran mare a putut fi vazuta inregistrarea unei poezii scrise de Adrian Paunescu, dedicata lui Dobrin.

Slujba de pomenire a fost oficiata pe pista stadionului de un sobor de preoti in frunte cu Preasfintitul Calinic, episcop de Arges si Muscel.

Dupa incheierea slujbei, cortegiul funerar cu sicriul in care se afla trupul lui Nicolae Dobrin a facut un tur de stadion, pentru a primi ultimele aplauze de la spectatorii care l-au admirat.

Pe tot parcursul ceremoniei, Fanfara de la Zece Prajini a interpretat marsuri funebre.

Prietenii lui Dobrin, printre care Florin Halagian, Constantin Carstea, primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, dar si Adrian Paunescu au rostit discursuri de condoleante.

"A murit parintele driblingului. Gicule, Dumnezeu sa te aiba in paza, iar tu sa ai in paza fotbalul pitestean si fotbalul romanesc!", a spus Pendiuc.

Senatorul PSD de Arges, Nicolae Vacaroiu, a stat in permanenta langa sicriul lui Dobrin.

Cortegiul a ajuns la cimitirul militar „Sfantul Gheorghe”, aflat in apropierea stadionului, iar in jurul orei 14:30 marele fotbalist a fost inmormantat cu onoruri militare.

Autoritatile locale au renuntat la ceremonia funerara de la Catedrala din centrul orasului Pitesti, inclusa initial in programul zilei de astazi, pentru a nu bloca traficul.

Cititi si:

Astazi:

Gica: "Barbatul meu iubeste fotbalul mai mult ca pe mine"   

Dobrin - ultima vizita  

Vezi imagini memorabile cu Nicolae Dobrin

28 octombrie

A doua zi fara Nicolae Dobrin Ilie Balaci: "Imi era jena sa trec prin fata lui"  Spectatorul orfan al peluzei   Scoala de Fotbal "Nicolae Dobrin" isi plange mentorul 

27 octombrie:

Romania s-a oprit cu un nod in gatPe aripile fotbalului   Povestea dezamagirii de la Guadalajara Printul, un bun national Cum a ratat intalnirea cu marele Real Madrid Doamne, da-i o minge! 

Comentariile EVZ:

GRIGORE CARTIANU: La mormantul tau, Dobrine...  RADU PARASCHIVESCU: Frondeurul ALIN PAICU: Cronica unui dinamovist  ANDREI CRACIUN: Regatul "Printului" Dobrin MIRCEA MIHAIES: Putini fotbalisti au fost mai umani 26 octombrie:

A murit Dobrin Exilul lui Dobrin Dobrin va fi inmormantat langa stadion. Plans de toata lumea! Regatul "Printului" Dobrin Momente de reculegere la toate meciurile Decorat de Basescu Plecat-a Printul! Editie speciala EVZ Sa scriem impreuna povestea Pitestiului lui Dobrin!