Doar un sfert din mâncarea de la McDonald's este produsă în România

Doar un sfert din mâncarea de la McDonald's este produsă în România

40% din furnizorii McDonald's România sunt companii româneşti, însă doar un sfert din produsele alimentare vândute pe piaţa locală provind din România, potrivit directorului general al McDonald's România, Daniel Boaje.

"Din partea de produse alimentare, un sfert sunt produse locale şi, per total, ca furnizori ai McDonald's, 40% sunt furnizori locali. Dar să ştiţi că nu este chiar alb şi negru. (...) Există companii româneşti care performează în mod remarcabil, care sunt şi furnizori la nivel european al McDonald's, fie alimentare, fie IT, fie producători de echipamente", a spus Boaje la un seminar organizat de Coface.

Acesta a ţinut să precizeze că niciun produs din carne nu este furnizat de companii locale. "Pe creşterea animalelor ne uităm fie la producţie, fie la procesare. Este oportunitate, nu suntem acolo. Dacă creşterea puilor a făcut progrese remarcabile, mai avem încă multe de făcut pe partea creşterii şi procesării la vită", a continuat Boaje.

Potrivit acestuia, McDonald's va continua politica de expansiune pe piaţa locală."Continuăm să investim în varietatea produselor, în promovarea unui mod de viaţă echilibrat, în linii noi de produse, concepte noi, cum este McCafe, unde avem până acum patru astfel de cafenele şi continuăm dezvoltarea anul viitor", a adăugat Boaje.

Ne puteți urmări și pe Google News