Totul părea frumos și bine până când Consiliul Fiscal, condus de Ionuț Dumitru, a făcut public un punct de vedere la această ordonanță. În primul rând, arată Ionuț Dumitru, ordonanța a fost emisă fără să se aștepte avizul Consiliului Fiscal, deși legea responsabilității fiscale este clară în acest sens. Din păcate, legea nu prevede și sancțiuni dacă Guvernul nu o respectă.

În al doilea rând, ministerul de Finanțe, sub semnătura doamnei Petrescu, a prezentat o prognoză complet eronată a efectelor neimpozitării profitului reinvestit. Consiliul Fiscala a făcut propria simulare a impactului acestei măsuri și a reieșet că minusul la încasări bugetare este de vreo cinci ori mai mare decât cel evaluat de Finanțe.

Eu sunt un liberal clasic. Cred că este mai bine ca banii să rămână în mâinile persoanelor private, decât să ajungă pe mâna lui alde Dragnea. Problema este alta: doamna Petrescu, care și-a făcut intrarea în guvernul Ponta promițând mai multă transparență și grijă față de contribuabil, ignoră legea responsabilității fiscale și fie minte, fie este incapabilă să prezinte o prognoză bugetară corectă. Nu este o eroare minoră, diferențele între evaluarea Consiliului iscal și cel al Finanțelor sunt uriașe.

După opinia mea, ministrul Finanțelor a mințit. A mințit pentru că a văzut că, în România, minciuna nu este taxată, este un loc comun. Prea repede s-au dus pe apa sâmbetei cursurile de etică de la Harvard și a învățat obiceiurile golănești ale fanilor Antenei 3.