Doamna doctor creşte 100 de câini. Judecătorii: "Să rămână doar cinci!"

Doamna doctor creşte 100 de câini. Judecătorii: "Să rămână doar cinci!"

Gisela Aloisa Prack, o doctoriţă pensionară, a ajuns celebră în Cluj după ce a ajuns la performanţa de a strânge 100 de câini maidanezi în curtea casei sale. Vecinii se chinuie de peste cinci ani să o convingă pe femeie să renunţe la o parte dintre câinii din gospodăria care s-a transformat într-un adevărat padoc.

În zecile de plângeri adresate instanţei, vecinii se plângeau de mirosul insuportabil, dar şi zgomotul pe care îl fac patrupedele. Potrivit oradecluj.ro, în urmă cu trei ani poliţiştii comunitari, care au venit în urma repetatelor sesizări, au numărat peste 80 de câini în curtea Giselei Aloisa Prack. Primăria a acţionat-o în judecată, dar abia în 2011 s-a dat prima sentinţă favorabilă, prin care femeia era obligată să închidă crescătoria de câine în 10 zile. Zilele acestea, magistraţii Curţii de Apel au decis că pensionara poate creşte doar cinci câini şi i-au dat un termen de jumătate de an pentru a-şi adăposti patrupedele în altă parte.

În urmă cu doi ani, în timpul unei vizite a Angelei Merkel la Cluj, pensionara a încercat să-i ceară ajutorul în această problemă cancelarui Germaniei, însă a fost oprită de gărzile de corp.

Vecinii spun că, pentru a-i hrăni, vine în fiecare zi câte o dubiţă cu alimente pentru câini şi bănuiesc că Brigitte Bardot ar sponzoriza totul.

Ne puteți urmări și pe Google News