Evenimentul Zilei > Justitie > DNA, percheziții la Poliția Locală Sector 1. Cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni de corupție
DNA, percheziții la Poliția Locală Sector 1. Cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni de corupție

DNA, percheziții la Poliția Locală Sector 1. Cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni de corupție

DNA face percheziţii la două sedii ale Poliţiei Locale Sector 1, într-un dosar privind nereguli în legătură cu achiziţii publice de echipamente.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni conexe infracțiunilor de corupție, comise în perioada 2022 – 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică pentru achiziționarea de echipamente pentru poliția locală.

Percheziții DNA au avut loc joi în patru sedii ale Politiei Locale, în legătură cu achiziția de echipamente pentru Poliția Locală Sector 1, iar conducerea instituției este și ea vizată în acest caz, potrivit surselor G4Media.

Percheziții la domiciliu și la sediile unor societăți comerciale

Sunt vizate contracte pentru achiziționarea de uniforme de poliție. Echipamentele ar fi fost plătite integral fără ca toate uniformele să fie livrate. Ca răspuns la solicitările reprezentanților mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice a fost autorizat să transmită motivul descinderilor DNA la sediile Poliției Locale din sectorul 1.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni conexe infracțiunilor de corupție, comise în perioada 2022 – 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică pentru achiziționarea de echipamente pentru dotarea poliției locale.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: