Evenimentul Zilei > EVZ Special > DNA luptă cu marea corupție: Director de școală, săltat pentru luare de mită
DNA luptă cu marea corupție: Director de școală, săltat pentru luare de mită

DNA luptă cu marea corupție: Director de școală, săltat pentru luare de mită

Procurorii DNA au început urmărirea penală și au decis reținerea, pentru 24 de ore, a unei profesoare, director la o școală gimnazială din București, prinsă în flagrant delict în timp ce primea 21.000 de euro, ultima tranșă a unei sume solicitate unui agent economic din valoarea unui contract de reabilitare a unității de învățământ.

Procurorii DNA arată că în perioada septembrie-octombrie 2019, în calitate de director și ordonator de credite, inculpata Z. C. E. ar fi pretins de la reprezentantul unei firme (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii.

Ea trebuia să aprobe, în schimb,  plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului.

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, directoarea ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranșe, dintre care ultima tranșă, 21.000 euro, marți, 14 aprilie, când s-a și organizat flagrantul.

Inculpata urmează să fie prezentată, miercuri, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că ”punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de CPP, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

 

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: