Evenimentul Zilei > Justitie > DNA primește o altă LOVITURĂ DURĂ în dosarul ANRP! Un fost deputat PNL a fost ACHITAT
DNA primește o altă LOVITURĂ DURĂ în dosarul ANRP! Un fost deputat PNL a fost ACHITAT

DNA primește o altă LOVITURĂ DURĂ în dosarul ANRP! Un fost deputat PNL a fost ACHITAT

Fostul membru al Consiliului de Conducere al ANRP, Cătălin Teodorescu, fost deputat PNL, a fost achitat de judecătorii ICCJ, în dosarul ANRP, în care a fost achitată și Alina Bica.
DNA primește o lovitură puternică în dosarul ANRP. La ultimul termen, din 16 mai, un procuror al DNA cerea pentru  Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Stelian Gheorghe şi Ionuţ Florentin Mihăilescu condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum prevăzut de lege. 
 
Astfel, DNA a cerut pentru Oana Vasilescu şi Lăcrămioara Alexandru pedepse cu executare, orientate spre maximum prevăzut de lege, în timp ce pentru Dorin Cocoş, procurorul de şedinţă a solicitat închisoare cu executare, dar "în limite reduse", în urma denunţurilor făcute de acesta.
 
Pe de altă parte, pentru Alin Cocoș, fiul lui Dorin Cocoș, s-a cerut o condamnare cu suspendare.
 
Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul ANRP. Decizia nu este definitivă.​
 
În același dosar, Dorin Cocoș a primit o condamnare de 2 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență. Această pedeapsă se contopește cu vechea condamnare. Se stabilește pedeapsa finală de 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare, cu executare. 
 
De asemenea, i se va confisca suma de 10 milioane de euro. În total, lui Cocoș i se confiscă 19 milioane de euro, incusiv cu cele 9 milioane de euro din dosarul Microsoft.
 
Alin Cocoș a fost achitat pentru dare de mită.
 
În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, "faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor".