Evenimentul Zilei > Justitie > DNA încasează LOVITURĂ după LOVITURĂ. Judecătorul Toni Greblă a fost ACHITAT la o zi după Ponta și Șova
DNA încasează LOVITURĂ după LOVITURĂ. Judecătorul Toni Greblă a fost ACHITAT la o zi după Ponta și Șova

DNA încasează LOVITURĂ după LOVITURĂ. Judecătorul Toni Greblă a fost ACHITAT la o zi după Ponta și Șova

Trimis în judecată de DNA, fostul judecător al CCR Toni Greblă a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru toate capetele de acuzare. Decizia survine la o zi după ce Instanța Supremă i-a achitat pe fostul premier Victor Ponta și pe fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, în dosarul Turceni-Rovinari.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), conduși de Laura Codruța Kovesi au primit, vinery, o nouă lovitură din partea judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrații au decis să îl achite pentru toate capetele de acuzare pe Toni Greblă, fostul judecător al CCR. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

La ultimul termen al procesului, pe 27 martie, un procuror de la DNA le-a cerut magistraţilor condamnarea lui Toni Greblă la închisoare cu executare şi interdicţia de a mai ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

De asemenea, procurorul de şedinţă a cerut închisoare cu executare şi pentru ceilalţi inculpaţi din dosar, oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi pentru Grecu Gheorghe şi Victor Dolghi, transmite Antena 3.

Procurorul a explicat că Toni Greblă este acuzat de trafic de influenţă în relaţia cu omul de afaceri Ion Bîrcină, căruia i-a promis că va interveni la funcţionari şi conducători din companii naţionale, printre care şi Laurenţiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Rovinari, pentru ca omul de afaceri să obţină diverse contracte.

Reprezentantul DNA a arătat că omul de afaceri Ion Bîrcină a organizat mese festive în comunităţile de romi din judeţul Gorj, în circumscripţia unde Toni Greblă a candidat la Parlament.

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni), din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).

În acelaşi dosar, mai sunt judecaţi Ion Bîrcină, administrator al mai multor societăţi comerciale, Mihai Prundianu, administrator al unei firme, Grecu Gheorghe şi Victor Dolghi, cetăţean din Republica Moldova.

Toate detaliile cazului AICI