Evenimentul ZileiJustitieDNA, eșec după eșec. Procurorii lui Kovesi, umiliți în sălile de judecată

DNA, eșec după eșec. Procurorii lui Kovesi, umiliți în sălile de judecată

DNA, eșec după eșec. Procurorii lui Kovesi, umiliți în sălile de judecată
Caz după caz, marile dosare de corupție instrumentate de DNA sunt clasate de magistrați.

Ultimul eșec de răsunet al oamenilor Laurei Codruța Kovesi a venit luni, când Tribunalul Bucureşti l-a achitat, e drept, în primă instanţă, pe fostul secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Péter Tamás Nagy, care era acuzat de acte de corupţie.

Din rezumatul sentinţei, publicat pe portalul instanțelor de judecată din România, toți inculpaţii din rechizitoriul întocmit de DNA (trei la număr) au fost achitaţi de toate capetele de acuzare aduse, iar sechestrul asupra averilor a fost ridicat!

Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat pe Nagy că, împreună cu secretarul general al Ministerului Agriculturii, Virgil Găman, a pretins şi a luat mită 40.000 de euro de la conducerea complexului Romexpo pentru atribuirea dreptului de organizare a târgului de agricultură Indagra, organizat în toamna anului 2014.

Péter Tamás Nagy a fost secretar de stat la Agricultură în Guvernul Ponta, între martie și decembrie 2014. A demisionat imediat ce UDMR a ieşirt de la guvernare, iar la doar câteva zile distanță (pe 9 ianuarie) DNA l-a arestat și i-a pus sechestru asigurator pe avere.

În rechizitoriu, Nagy era acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, instigare la spălare de bani şi la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Fostul demnitar UDMR a stat trei luni în arest preventiv şi în arest la domiciliu.

Sentința de luni nu e definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea oficială.


Accesează: