Evenimentul Zilei > Justitie > DEZVĂLUIRI INCENDIARE! Cum erau FABRICATE dosarele DNA. ABUZURILE au ieșit la IVEALĂ. Un nume GREU a VORBIT
DEZVĂLUIRI INCENDIARE! Cum erau FABRICATE dosarele DNA. ABUZURILE au ieșit la IVEALĂ. Un nume GREU a VORBIT

DEZVĂLUIRI INCENDIARE! Cum erau FABRICATE dosarele DNA. ABUZURILE au ieșit la IVEALĂ. Un nume GREU a VORBIT

Claudiu Manda, șeful Comisiei parlamentare de anchetă a SRI, a făcut declarații incendiare despre traseul dosarelor care plecau de la DNA și ajungeau în „câmpul tactic”.

„Vă spun eu cum se făceau dosarele. Se făceau declarații. Procurorii din subordinea lui Kovesi, că cei de „elită” care răspundeau la comenzi și erau instruiți să „paradească”, stabileau  cine va lua dosarul. Ulterior se luau note informative despre persoană luată în vizor. Apoi inventau sau nu un denunțător. Acesta, sub presiunea că-i ia familia, hărțuit și cu tehnică pe el, de cele mai multe ori, lua legătură cu „țintă”.

În felul acesta o făceau, să vorbească(n.r. – persoană „țintă”),  despre ce voiau procurorii să scrie în rechizitoriu. Ulterior, dosarul ajungea în instanță, la judecători. Făceau completurile cum voiau ei. Cu ce judecători doreau, adică cei dispuși să răspundă comenzilor. Erau aleși cei despre care se știa că se pot baza și decizia de condamnare era deja gata. Așa și-a luat doamna Kovesi „Steaua Polară”, cu astfel de rechizitorii și dosare, a povestit Claudiu Manda, potrivit, Antena 3.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: