Evenimentul Zilei > Justitie > DNA decide astăzi dacă noile garanţii depuse de Sebastian Ghiţă acoperă cauţiunea de 13 milioane de euro
DNA decide astăzi dacă noile garanţii depuse de Sebastian Ghiţă acoperă cauţiunea de 13 milioane de euro

DNA decide astăzi dacă noile garanţii depuse de Sebastian Ghiţă acoperă cauţiunea de 13 milioane de euro

DNA anunță astăzi dacă noile garanții pe care deputatul Sebastian Ghiţă le-a depus joi acoperă cauțiunea de 13 milioane de euro. El a pus la dispoziţia anchetatorilor noi garanţii imobiliare pentru a acoperi restul de 9 milioane de euro, din cauţiunea de 13 milioane, după ce procurorii DNA le-au respins pe cele depuse anterior de deputat.

Sebastian Ghiță s-a prezentat, joi după-amiază, la sediul DNA Ploiești, pentru a depune cauțiunea stabilită de procurori în dosarul în care este cercetat pentru șantaj, dare de mită și folosire de informații nedestinate publicității.

La ieșirea de la DNA, deputatul a declarat că a depus "de bună credință" toate eforturile pentru a îndeplini condițiile impuse de procurorii anticorupție, arătând că nivelul acestor condiții este "destul de mare".

"Am depus cu bună credință toate eforturile să mă încadrez în cerințele dânșilor (ale procurorilor — n.r.). Sper de data să fi reușit și să ating nivelul acesta destul de mare la care au fost ridicate condițiile", a declarat Ghiță, potrivit Agerpres.

Acesta a mai depus lunea trecută garanţii mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurorii anticorupție, însă au fost respinsă.

Procurorii DNA Ploieşti au instituit la sfârşitul lunii martie o cauţiune de 13 milioane de euro pe numele deputatului Sebastian Ghiţă, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.