Adresa de la DNA către CJ Constanţa a fost trimisă în urmă cu trei luni dar abia astăzi a fost prezentată consilierilor judeţeni. Între timp, în data de 14 noiembrie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a celor 19 inculpaţi, persoane fizice şi juridice, în frunte cu Nicuşor Constantinescu, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi a peste un milion de lei, în dauna statului român.

DNA le cere consilierilor judeţeni, în caz că acceptă să se constituie parte civilă în procesul împotriva lui Nicuşor Constantinescu, să precizeze şi care este cuantumul pretenţiilor lor. Vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir, care îndeplineşte atribuţiile lui Nicuşor Constantinescu a precizat însă, în şedinţă, că CJ Constanţa nu se poate constitui ca parte civilă pentru toată suma de 30 milioane de lei. „Mare parte din suma trecută în acest dosar, în baza raportului Curţii de Conturi care acuză că în 2013 s-au făcut plăţi nelegale, am recuperat-o deja, se află în vistieria Consiliului Judeţean” a explicat Cristinel Dragomir.

Consilierii judeţeni, trei sferturi fiind de la PSD, au evitat un răspuns imediat. Au stabilit ca la următoarea şedinţă a CJ Constanţa, din 22 decembrie, să îl mandateze pe vicepreşedintele Cristinel Dragomir să caute un expert care va stabili, cândva, eventual, suma imputată. „Nu-i nicio grabă. Doar plenul CJ Constanţa va stabili dacă există, sau nu, motive să ne constituim parte civilă, DNA nu ne obligă”, i-a liniştit  Dragomir pe consilierii judeţeni.În paralel, CJ Constanţa va ataca în instanţă raportul Curţii de Conturi pe 2013."Pentru că pe de o parte, s-au recuperat sumele de bani, şi pe de altă parte, considerăm că în mod greşit au fost trecute în acel raport ajuns la DNA”