Evenimentul Zilei > Justitie > DNA a făcut 16 REȚINERI în dosarul fraudării fondurilor de sănătate
DNA a făcut 16 REȚINERI în dosarul fraudării fondurilor de sănătate

DNA a făcut 16 REȚINERI în dosarul fraudării fondurilor de sănătate

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut, luni, 16 persoane în dosarul privind decontări ilegale de la CASMB, informează DNA.

Procurorii DNA au audiat luni mai multe persoane, în dosarul privind decontări ilegale de la CASMB, au anunţat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba de 19 persoane care ar urma să se prezinte în faţa anchetatorilor.

Surse judiciare au precizat că procurorii ar extinde cercetările şi în cazul altor persoane, dar şi pentru noi fapte.

Conform surselor, fonduri din Sănătate ar fi fost fraudate pentru a fi utilizate preferenţial în interes privat, dar şi politic, în sensul acoperirii unor majorări salariale.

În acest dosar, în care s-au făcut percheziţii la sfârşitul lunii august, sunt acuzaţi şi foşti şefi de la CNAS şi CASMB.

Procurorii arătau că în cauză există date şi probe că, prin activităţile infracţionale desfăşurate de inculpaţi, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Concret, arată anchetatorii, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, prin care sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CASMB, sub protecţia unor persoane din conducerea instituţiei, dar şi din conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.