„Fără îndoială, nu avem obiectivul de a cufunda ţara în autoizolare, nu dorim instalarea unei noi Cortine de fier. Pentru tehnologii – şi nu doar pentru cele de apărare – aceasta ar fi o catastrofă. Nu dorim să ne închidem în faţa partenerilor străini şi, desigur, suntem deschişi cooperării”, a spus Rogozin, citat de Itar-Tass.

Vicepremierul rus i-a salutat pe partenerii străini care, în pofida fondului politic neprielnic, au venit la expoziţia internaţională Oboronexpo'din acest an.

„'Vreau să asigur că orice mare companie şi nu doar întreprinderile din domeniul apărării se vor bucura de susţinerea mea personală şi de sprijinul Comisiei pentru Industrie Militară (a Rusiei)”, a dat asigurări Rogozin.

În context, Rogozin a exprimat opinia că „sancţiunile Occidentului sunt motivate politic, fiind acţiuni neprieteneşti”, scrie Agerpres.

„Din păcate, diapazonul sancţiunilor continuă să crească: primul pachet, al doilea pachet, al treilea pachet… Noi ştim să numărăm cel puţin până la zece şi de aceea nimeni nu ştie până unde pot ajunge aceste sancţiuni şi la adresa Complexului Industrial de Apărare rus, şi la adresa organizaţiilor ruseşti de finanţare-creditare”, a spus Dmitri Rogozin.

Vicepremierul rus este convins că, în condiţiile sancţiunilor, politica rusă nu trebuie să fie una de moment şi conjuncturală.

„Este necesară o nouă strategie de dezvoltare economică a ţării. Miza pe industrie, pe propriile forţe. Chiar dacă aceste sancţiuni nu ar fi existat, am fi fost nevoiţi să ne îndreptăm în această direcţie”, a declarat Dmitri Rogozin.