Dl "Mă iubeşte femeile" are emisiune pe B1 TV

Dl "Mă iubeşte femeile" are emisiune pe B1 TV

Pe lângă proiectele muzicale pe care le are, Mihai Mărgineanu a ales să modereze şi o emisiune-pamflet, ce va fi difuzată la postul B1 TV.

Mihai Mărgineanu îşi face debutul în televiziune, la postul B1, cu emisiunea "Bazar bizar", care va fi difuzată în fiecare sâmbătă seara, de la ora 21.00.

Producţia, realizată de Mondofilm, este un pamflet ce cuprinde rubricile "La o Margine de râs", "Neuronii la control!" şi "Interzis proştilor!", ce va avea mereu invitate artele: muzica, teatrul, retorica şi filosofia. Se va vorbi despre "prostia omenească", dar şi despre femei, bani, parveniţi, provinciali, aristrocraţi, viaţă boemă şi "actorul şi sălbaticii".

Alături de mari artişti şi trupe din showbizul românesc, din toate generaţiile, la fiecare ediţie va fi invitată o personalitate dintr-un domeniu al culturii sau vieţii publice (scriitori, doctori, oameni politici, exegeţi şi istorici, personalităţi din administraţie sau media, sportivi, economişti, finanţişti etc.) în cadrul rubricii "Bizanterii".

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un interviu pentru EVZ, interpretul pieselor "Mă iubeşte femeile", "Jeana" şi "Paraschivo" povesteşte de ce a ales să devină şi moderator.

EVZ: Ce te-a determinat să fii moderator? Mihai Mărgineanu: Încerc să prezint o emisiune pe care o vreau altfel. Propunerea mi s-a făcut de către cei mai profi producători de gen, Ada Vertan, Tavi Iordachescu, Dumitru Moroşanu şi Corina Voicu, adică Mondofilm. M-am simţit onorat, am discutat (în linii mari) sumarul şi formatul, mi-am ales "asistenta" - o tinerică de gen masculin, fără pic de sex-appeal, dar înfiorător de deştept şi spontan - şi am dat drumul la motoare. Singurul lucru care mă motivează să fac asta este credinţa mea că televiziune se poate face şi altfel decât se face. Adică, poţi face audienţe chiar dacă n-ai in vitaţi la modă, dar nesuferiţi şi fără cuvinte, chiar dacă nu te secondează vreo blondă stupid-silicon-botox, chiar dacă vorbeşti degajat şi nu în clişee învechite şi chiar dacă încerci să înveţi învăţând pe alţii că lucrurile nu sunt chiar atât de rele cum par.

Abordarea ta va fi aceeaşi pe care o adopţi şi în cântece? Sunt cel mai greoi actor de pe planetă. N-aş putea să joc un rol timp de trei ore. Prefer să mă port ca mine.

Dacă nu alegeai pamflet, spre ce altceva te îndreptai? Pamfletul e un motiv pentru care ne strângem noi la emisiune. Sunt de părere că lucrurile serioase se spun în glumă, şi noi asta facem aci. Vorbim serios, dar în glumă.

Ce temă vei aborda în prima ediţie şi ce invitaţi vei avea? Prima "înfăţişare" va fi ca o declaraţie de intenţie. Vom avea mai mulţi invitaţi decât în mod normal şi voi prezenta - în linii mari - ce se va întâmpla pe viitor la B1, sâmbătă seara. Din lista de invitaţi pe care am întocmit-o, foarte mulţi s-au arătat interesaţi să vină după prima emisiune. Cu siguranţă, le este teamă de ridicol sau banal, şi înţeleg şi respect asta! Au acceptat invitaţia, din prima, oameni care mă cunosc şi care au încredere, şi le mulţu mesc: domnul Ştefan Cazimir, Anca Sigartău şi Mihai Alexandru, doamna Daniela Condurache şi Cristian Pomohaci (pe Cristian nu-l cunoaşte aşa multă lume, tocmai d-aia o să fie o surpriză placută), actorul de teatru Mihai Rait Dragomir, stand up comediantul Micutzu. La final cântă Mandinga ultimul lor single. De asemenea, multe dintre numele pe care le veţi întâlni pe afişele viitoare vor fi mai puţin celebre, dar sigur cu multe lucruri de spus în tărtăcuţă.

Vei cânta în emisiune? Ţinând cont că trupa din emisiune este chiar trupa mea de prieteni cu care cânt, sunt sigur că o să cânt ceva, ceva. Eu, de fapt, încerc să conving cânăcioşii şi trupele invitate să facem jam session- uri. Şi asta e dificil, pentru că toţi se feresc să cânte live - din cauza sunetului de TV care dezavantajează artistul. În general, trupele vin cu backline-ul lor şi nu acceptă compromisuri d-astea. Dar, după ce voi avea câteva experienţe reuşite, sunt sigur că vor accepta fără comentarii. Şi pentru că voi avea grijă să chem artişti, nu proiecte, veţi avea parte, în viitorul apropiat de nişte colaborări extraordinare.

Ce oameni nu vei invita niciodată la tine în platou? Niciodată să nu spui niciodată! Încerc să mă feresc de: golani, nesimţiţi, proşti şi proaste, atitudini manelistice de genul: să moară duşmanii mei, scandaluri făcute pentru promovare, scanda luri nejustificate, scandaluri, prostituate mascate în doamne la modă.

Emisiunea asta este un plus pentru imaginea ta? Nu m-am gândit la a-mi fabrica imaginea altfel decât aia pe care o am natural. Şi atâta timp cât nu mi-e ruşine când mă uit în lift în oglindă, totul e în regulă. Ideea e să nu minţi, pentru că publicul te prinde repede şi gata, poţi să uiţi!

Ce alte proiecte mai ai? Pregăteşti un album nou? N-am niciun proiect, în condiţiile în care când aud cuvintul "proiect" mi se ridică tensiunea la 20. Planuri îmi mai fac! Un album nou o să fac şi o să-l lansez pe 2 octombrie, la Sala Palatului, când eu şi banda mea de muzichie facem 6 ani de la prima noastră descălecare în şoubiz.

"Poţi face audienţe chiar dacă n-ai invitaţi la modă, chiar dacă nu te secondează vreo blondă stupid-silicon-botox...", MIHAI MĂRGINEANU, cântăreţ <iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/Uj3Cs2ZmZz0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>