Evenimentul Zilei > Actualitate > Djokovic este expulzat după noul proces. Organizatorii Australian Open îl afișaseră înainte de aceasta
Djokovic este expulzat după noul proces. Organizatorii Australian Open îl afișaseră înainte de aceasta

Djokovic este expulzat după noul proces. Organizatorii Australian Open îl afișaseră înainte de aceasta

Procesul care îi decide soarta numărului 1 ATP, Novak Djokovic, a început la ora 00:30, ora României și a fost transmis în direct de Curtea Federală din Australia. Urmează sentința.

UPDATE 2

James Allson, unul dintre judecătorii procesului lui Djokovici, a anunțat decizia unanimă a Curții de a respinde apelul lui Novak Djokovic. Sârbul va fi deportat din Australia și nu va participa la Australian Open. Acesta va trebui să suporte cheltuielile de judecată.

UPDATE 1

Conform programului publicat de Australian Open, Djokovic este așteptat să joace împotriva unui alt sârb, Miomir Kecmanovic. Deși procesul este în derulare, organizatorii l-au afisat în program pe tenismen. Cei trei judecători ai procesului sunt așteptați să revină în sala de judecată pentru a anunța verdictul.

Știre inițială

Judecătorul şi părţile implicate, reprezentanţii jucătorului de tenis sârb şi ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, au discutat chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend.

Cazul este prezentat în faţa a trei judecători, iar deja celebrul ministru Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentinţa.

Avocatul lui Djokovic, Nick Wood, explică de ce afirmația ministrului Imigrației, Alex Hawke, că prezența sportivului sârb în Australia ar crea euforie în rândul antivacciniștilor, este eronată. Expulzarea campionului poate avea același efect.

Novak Djokovici se află, de sâmbătă dimineaţă, într-un loc care nu a fost făcut public, după ce ministrul Imigraţiei i-a ridicat a doua oară într-o săptămână viza de intrare în ţară.

Coșmarul lui Djokovici în Australia

Pe 5 ianuarie, Novak Djokovici a fost reținut la sosirea în Australia, pe Aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Pe 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Novak Djokovici, demnitarul precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Această telenovelă cu întorsături de situaţie are loc într-o ţară ai cărei locuitori au îndurat aproape doi ani unele dintre cele mai stricte restricţii anti-Covid din lume şi unde sunt programate alegeri pentru luna mai. De aici un context politic încărcat. Presiunea s-a intensificat în jurul prim-ministrului conservator Scott Morrison, acuzat de „incompetenţă” de către opoziţia laburistă, scrie prosport.ro.